Sussex hercege és hercegnéje bejelentette, hogy második gyereküket várják - számoltak be a SKY NEWS hírcsatornán.

A brit hírportálok rendkívüli híradásokban közölték, hogy 

a sussexi hercegi pár a második gyerekét várja. 

Harry herceg és Meghan, sussexi hercegné 2020. márciusában Londonban, az Endeavour Fund AwardsonForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Megerősíthetjük, hogy Archie herceg nagy testvér lesz. Sussex hercege és hercegnéje nagyon boldog, hogy második gyermeküket várják 

- közölte a hercegi pár szóvivője a közösségi oldalukon, további részleteket azonban egyelőre nem árultak el.

A pár a hivatalos közösségi oldalára egy képet is feltöltött, ahol egy fa alatt vannak, és megerősítik a hírt.

Első gyerekük, Archie Mountbatten-Windsor május 6-án lesz 2 éves. Harry a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, így Sussex hercegének és hercegnéjének második gyermeke a nyolcadik helyre kerül. 

Ezt nem befolyásolja az sem, hogy a házaspárnak fia vagy leánya születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat évekkel ezelőtt eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Harrynek és amerikai feleségének majdan lesz egy harmadik gyermeke is, akkor sem kerülhet idősebb testvérénél előrébb a sorban, ha fiúnak születik, és a házaspár második gyermeke leány lesz.

Harry és Meghan tavaly visszalépett ugyan a brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott hivatalos funkcióitól, de hercegi, illetve hercegnéi címüket megtartották, és jelenleg is szerepelnek a brit trónöröklési sorban.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Meghan Markle-nek volt egy vetélése júliusban.

A Buckingham-palota által közreadott kép II. Erzsébet brit királynőről (k) és férjéről, Fülöp edinburghi hercegről (b), Harry sussexi hercegről, a brit trónörökös másodszülött fiáról (b2) és feleségéről, Meghan sussexi hercegnéről (j) újszülött gyermekükkel a windsori kastélyban 2019. május 8-án. Jobbról a második Meghan édesanyja, Doria Ragland. A május 6-án, 3260 gramm súllyal született fiúgyermek a hetedik a brit trónutódlási sorbanForrás: MTI/EPA/SussexRoyal/Buckingham-palota/Chris Allerton

Harry nagyszüleinek, az idén 95 esztendős II. Erzsébet királynőnek és Fülöp edinburghi hercegnek - aki júniusban ünnepli 100. születésnapját - jelenleg kilenc dédunokája van. 

Harry és Meghan második gyereke a tizedik vagy a tizenegyedik dédunoka lesz, attól függően, hogy a királynő egyetlen lányának, Anna hercegnőnek a leánya, a szintén várandós Zara Tindall gyereke mikor születik meg.

Az uralkodói házaspár alig néhány napja értesülhetett örömmel kilencedik dédunokájának megszületéséről: kedden egy kisfiúnak adott életet Eugénia hercegnő, András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyerekének leánya.