Hősként ünneplik az égő házból macskákat kimentő brit tűzoltókat

macska, tűz, tűzoltóság
Vágólapra másolva!
Igazi hősként ünneplik azokat a brit tűzoltókat, akik szombaton az angliai Cheshire megyében egy égő házból életük kockáztatása árán mentettek ki két macskát - írja a MIRROR.
Vágólapra másolva!

A Runcorn-i Tűzoltóság embereit szombaton kora délután riasztották azzal, hogy hatalmas lángokkal ég egy családi ház Halton Brookban. A tűzoltók rövid időn belül két egységgel érkeztek ki a helyszínre, ahol addigra már a kétemeletes ház alsó szintje teljesen lángokban állt. Az ott lakó idős házaspár még időben ki tudott menekülni az épületből, de kedvenc macskáik bent ragadtak.

A tűzoltók gondolkodás nélkül berohantak az égő házba, és pár perc alatt hőkamerák segítségével meg is találták és kihozták a már rossz állapotban lévő állatokat.

Ezután azonnal hozzáláttak a macskák ellátásához, miközben állatorvost is hívtak.

A fotók, amelyeken az látszik, ahogy a lánglovagok épp oxigénnel próbálják feléleszteni az állatokat, bejárták az egész brit médiát, és a közösségi oldalakra is kikerültek.

Ezután egy nap alatt több ezer hálálkodó üzenetet kapott a Runcorn-i Tűzoltóság a közösségi oldalán, és minden másodikban legalább egyszer szerepelt a " Ti igazi hősök vagytok" mondat. A tűzoltóság szóvivője hétfőn köszönetet mondott az elismerő kommentekért, és megjegyezte azt is, hogy

a két macska már túl van az életveszélyen, és pár nap múlva elhagyhatják az állatkórházat.