Soros György egyik szervezetével telepít migránsokat az Egyesült Államokba Joe Biden

TOPSHOT-GUATEMALA-HONDURAS-US-MIGRATION-CARAVAN Horizontal topix bestof
TOPSHOT - Honduran migrants, part of a caravan heading to the United States, walk along a road in Camotan, Guatemala on January 16, 2021. - At least 4,500 Honduran migrants pushed past police and crossed into Guatemala Friday night, passing the first hurdle of a journey north they hope will take them to a better life in the United States. (Photo by Johan ORDONEZ / AFP) (Photo by JOHAN ORDONEZ/AFP via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Soros György amerikai tőzsdespekuláns pár évvel ezelőtt bejelentette, hogy 500 millió dollárt fordít a migránsok támogatására. Most Joe Biden demokrata párti elnök minden akadályt elmozdít Soros terve elől – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség amerikai források alapján.
Vágólapra másolva!

Soros György 2016-ban jelentette be, hogy

500 millió dollárt kíván fordítani migránsbarát programokra és szervezetekre.

Soros György Forrás: Origo

- közölte az amerikai milliárdos spekuláns.

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) minden évben komoly összegeket fordít migránsbarát szerezetek támogatására. Az egyik Soros-támogatást élvező kezdeményezés a kanadai Global Refugee Sponsorship Initiative (GRSI). Az OSF honlapja szerint

2018-ban 292 ezer dollárt, míg 2017-ben 405 ezer dollárt szereztek Sorostól.

Az ottawai székhelyű szervezet honlapján azt írják, hogy azért dolgoznak, hogy

"segítse és inspirálja a világ országait új utak megnyitásában a migránsok és menekültek védelme érdekében".

Partnereik között szerepel a kanadai kormány, Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), a Nyílt Társadalom Alapítványok, a Giustra Alapítvány, a Shapiro Alapítvány és az Ottawa Egyetem.

Joe Biden demokrata elnök egyértelműen a migránsok pártján áll. Beiktatását követően több bevándorláspárti rendeletet írt alá, rögtön a beiktatása utáni napon beterjesztett a törvényhozás elé egy jogszabályjavaslatot, amely

lehetőséget teremtene előbb legális státus, majd sok év után az állampolgárság megszerzésére az Egyesült Államokban mintegy 11 millió illegális bevándorlónak.

Joe Biden beiktatása Forrás: AFP/2021 Getty Images/Rob Carr

Az egyik rendeletében pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a közösségi szponzorációs modell segítségével

migránsokat telepítsenek az Egyesült Államokba "köz- és magánszféra-támogatások révén".

Február negyedikén Biden aláírt egy rendeletet, amely célja, hogy a bürokráciát átalakítsa annak érdekében, hogy

a 2022-as üzleti évben 125 ezer migráns fogadására legyen alkalmas.

Az elnöki rendelet "k" bekezdésében az áll, hogy felkészítik az Amerikai Menekültügyi Felvételi Programot (US Refugee Admissions Program) arra, hogy "befogadják a migránsokat a menekültek áttelepítési ügynökségei általi közösségi szponzorálási modellek kiterjesztésével, valamint új köz- és magántársulások megkötésével".

A GRSI lelkesen fogadta az új rendeletet. A szervezet elnöke, Jennifer Bond Twitteren örvendezett: "Az új rendelet 120 napot ad az Egyesült Államoknak, hogy elkészítse az USA közösségi támogatási rendszerének tervét. Hatalmas gratuláció minden olyan barátnak és szövetségesnek, aki olyan keményen dolgozott ezért a pillanatért. És különösen azoknak a szponzoroknak és újoncoknak, akik arra inspiráltak minket, hogy álmodjunk nagyot" - írta.

A GRSI hivatalos Twitter-oldalán azt írta, "várjuk, hogy minél több amerikai fogadja szomszédként az újonnan érkező migránsokat és menekülteket."

A Breitbart szerint azonban úgy tűnik, a szervezet nemcsak örül a fejleményeknek, hanem ki is vette a részét azoknak a kialakításában. Legalább egy partnerszervezete, a Shapiro Alapítvány már fizetett több mint 1100 migráns áttelepítéséért Kanadában 2018 és 2019 között a helyi közösségek támogatásainak finanszírozásával.

A Shapiro Alapítvány összesen 20 millió dollárt költött migránsok áttelepítésére 2018 és 2019 között.

A portál megjegyzi, hogy 2020 szeptemberében, talán Biden elnöki győzelmére számítva, a migránsok közösségi szponzorálásának GRSI-féle koncepciója az Egyesült Államokba is megérkezett, miután két támogatójukhoz, a Shapiro Alapítványhoz és a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz csatlakozott G. Barry Landrie és Laurie T. Franz, akik megalapították a Közösségi Szponzorálási Katalizátor Alapot (Community Sponsorship Catalyst Fund).

Az új finanszírozási rendszert a bevándorláspárti Antony Blinken külügyminiszter készítheti el.

Antony Blinken Forrás: AFP/Mandel Ngan