Hetekig kerestek hiába egy eltűnt, Hawaii-on élő másfél éves kislányt, mire apja bevallotta, hogy bedrogoztatta, halálra verte, majd egy ismerőse segítségével elrejtette a kicsi holttestét, amely még nem került elő.

Január 31-én még látták a másfél éves Kyatana Ancogot, amint anyja épp az apjához, Travis Rodrigueshez vitte át.

A férfi később bevallotta: halálra verte a kislányt, akinek a holttestét egyelőre nem találták meg.

A bírósági dokumentumok részletesen leírják gyerek utolsó napjait és azt, hogy a férfi mindent megtett, hogy eltitkolja a gyilkosságot.

Egy szemtanú elmondta, hogy ő még január 4-én látta, ahogy a férfi ütötte-verte, és rugdosta a gyereket. 

A 40 éves férfi előtte be is drogoztatta az áldozatát és maga is szívott az amfetaminból. A szemtanú hozzátette, azt is látta, hogy a lakásban a kislány mozdulatlanul fekszik, mellette pedig bódultan ül az apja.

A rendőröknek Rodrigues bevallotta, hogy  addig verte és fojtogatta a gyereket, amíg elvesztette az eszméletét, de nem gondolta volna, hogy meg is halt.

A férfi végül lepedőbe tekerte és elrejtette a holttestet egy ismerőse segítségével,

akit később Scott M. Carterként azonosítottak a rendőrök.

Szeretnénk köszönetet mondani minden kedves szóért és imáért, amit ebben a szörnyű időszakban kapott a családunk. Döbbenettel szembesültünk Kytana ügyének részleteivel. Aki tudja, hol lehet, kérjük, ne tartsa magában! Szeretnénk méltó módon elbúcsúzni a mi kis Kytanánktól – írták a rokonok egy közleményben.

Rodrigues és Carter a rácsok mögött várja az ítéletet, a rendőrök pedig folytatják a gyerek holttestének keresését - írja Bors a People.com. cikke alapján.