Ketten meghaltak, ketten pedig megsebesültek egy lengyel helikopter-balesetben

lengyel helikopter baleset
Rendőrök a dél-lengyelországi Pszczynában történt helikopterbaleset helyszínén 2021. február 23-án. A tragédiában két ember meghalt, ketten megsebesültek.
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy helikopter Lengyelországban négy emberrel a fedélzetén hétfő éjfél körül. A gép az ország déli részén, Studzienice és Jankowice határában, egy nehezen megközelíthető erdős területen zuhant le - számoltak be tragikus balesetről a Dziennik Zachodni hírportálon.
Vágólapra másolva!

Az elsődleges beszámolók szerint

a magánhelikopter tulajdonosa, a 80 éves Karol Kania pszczynai multimilliomos nagyvállalkozó és 50 éves pilótája a helyszínen meghaltak.

Rendőrök a dél-lengyelországi Pszczynában történt helikopter-baleset helyszínén 2021. február 23-án. A tragédiában két ember meghalt, ketten megsebesültek Forrás: MTI/EPA/PAP/Andrzej Grygiel

A másik két embert, akik szintén a helikopteren voltak, egy 47 éves nőt és egy 54 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították a kórházba.

- nyilatkozta Jolanta Wolkowicz, a katowice-ochojci klinika egyik ügyeletes orvosa.

Rendőrök a dél-lengyelországi Pszczynában történt helikopter-baleset helyszínén 2021. február 23-án Forrás: MTI/EPA/PAP/Andrzej Grygiel

A 47 éves női sebesültet a Bielsko-Biala tartományi kórházba szállították.

- tájékoztatott Anna Szafranska, a tartományi kórház szóvivője.

Az a terület, ahová a helikopter hétfő késő éjszaka lezuhant, egy nehezen megközelíthető vizes-lápos erdőrész, ezért a mentőegységek csak gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt. Rendőrségi beszámoló szerint, mire a hatóságok odaértek,

a két túlélő már ki tudott szállni, elhagyták a roncsot.

A baleset oka még nem ismert, azt a lengyel repülőgép-balesetek kivizsgálására szakosodott állami bizottság vizsgálja.

A balesetben meghalt milliomos férfi, Karol Kania alapítója és tulajdonosa volt Európa egyik legnagyobb gombatermesztő vállalatának. Az óriáscégnek három nagy üzeme is van Sziléziában, az Opole és a Lublin régióban is. A család vagyonát mintegy 500 millió zlotyra (40 milliárd forint) becsülik.