Bízik a kínai vakcinában a világhírű Leuveni Katolikus Egyetem magyar kutatója. A Hír TV-nek Belgiumban nyilatkozó Pokreisz Péter, az orvostudományok doktoraként több évtizede foglalkozik genetikai alapú oltóanyagok kutatásával. Mint mondta, a hagyományos eljárásra épülő vakcinák is éppúgy hatásosak és működőképesek, mint a legújabb technológiával készült oltóanyagok.

Pokreisz Péter, a Leuveni Katolikus Egyetem kutatója a Hír TV-nek azt mondta, hogy bár sok figyelem esik az újonnan kifejlesztett genetikai alapú vakcinákra, a hagyományos, legyengített vírusra épülő kínai oltóanyag is komplex immunválaszt idéz elő a szervezetben.

A biokémikus kutatóorvos a Hír Tv-nek elmondta azt is, hogy

eddig már 30 millió embert oltottak be a kínai vakcinával, komolyabb mellékhatások nélkül.

A kínai Sinopharm védőoltás (illusztráció).Forrás: Origo

A Pozsonyban született magyar kutató jelenleg Belgiumban él, ahol nem lehet válogatni a vakcinák közül, azt kell elfogadni, amit felajánl a háziorvos. Pokreisz Péter mint mondta:bízik mindegyik koronavírus elleni védőoltásban, mert azokat tudományos szakértők engedélyezték.

A brüsszeli Christalain idősek otthonában lakókat Pfizer-BioNTech vakcinával oltják be 2021. január 14-én.Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A Leuveni Katolikus Egyetem kutatóorvosa hozzátette: bármelyik oltóanyagot is ajánlják majd fel neki, azt el fogja fogadni. A kínai vakcina ugyan Belgiumban nem elérhető, de ha így lenne, a kínai oltást is nyugodtan felvenném - nyilatkozta Pokreisz Péter a Hír Tv-nek.