Több száz koporsót és holttestet sodort el a víz az olasz Camogli nevű falu sziklákra épült temetőjéből, miután hétfőn földcsuszamlás történt a part mentén. A családtagok megdöbbentek, siratják szeretteik maradványait, hiszen a legtöbb koporsót valószínűleg sosem fogják megtalálni.

A The Independent azt írja, hogy körülbelül 200 koporsó és holttest veszett a tengerbe a földcsuszamlás után. A családtagok tucatszám látták a vízen lebegni a temető maradványait, és tartanak tőle, hogy a sziklák szétzúzzák vagy maguk alá temetik a koporsókat. Sokan tudják és félnek, hogy nem kapják vissza egykori szeretteiket.

Giacomo Giampedrone, aki a koporsók kimentésére specializált csapatot vezeti, azt mondta, eddig mindössze 10 sír maradványait sikerült kiemelni a tengerből. Ennek ellenére folytatják a szinte lehetetlen küldetést. Van, aki az édesapja hamvait veszítette el, más az egyik nagyszülőjének sírhelyét siratja.

A portál szerint a földcsuszamlást egy környékbeli építkezés okozhatta. Habár a szakemberek azonnal leállították az építkezést, amint észlelték, hogy mozog a talaj, a szikla tetejére épült temetőt már nem sikerült megmenteni.

Mivel újabb földcsuszamlásoktól tartanak, egy geológuscsapat folyamatos méréseket végez a környéken.