Ben Searancke Aucklandtől nyugatra, Új-Zéland egy elhagyatott tengerpartján feküdt mozdulatlanul, miután elsodorta őt egy erős áramlat és a lába súlyosan megsérült. Filmbe illő módon menekült meg.

Searancke egyedül szörfözött Karekara tengerparti vidékén, amikor lecsúszott a szörfdeszkájáról, és az erős tengerhullámok a sziklafalnak csapták. A lába súlyosan megsérült, ezért partot érés után nem tudta segítség nélkül elhagyni a kihalt öblöt. Annyi ereje volt még, hogy segélykiáltást rajzolt a tengerparti homokba. Néhány órával később két kiránduló vette észre a HELP (segítség!) feliratot és a felirat mellett mozdulatlanul fekvő szörföst. Ők hívták a mentőket, akik a félájult férfit a helyszínen ellátták, majd kórházba vitték.

Időközben már Searancke barátnője is jelentette a férfi eltűnését a rendőrségen. A pár egy ötnapos kisbaba szülei.

A mentőcsapatok szerint a szörfösnek óriási szerencséje volt, hogy a kirándulók észrevették a feliratot - és őt - a tengerparton, mert ez a partszakasz csak egyetlen, a déli irány felől belátható. Ráadásul a baleset napján Aucklandben hármas fokozatú viharjelzés volt érvényben, ezért igen csekély esélye volt annak, hogy bárki arrafelé kirándulna. 

A szerencse gyereke, vonta le a következtetést a mentőcsapat vezetője - írja az Actu.fr.