Az Európai Unió fel akarja gyorsítani az oltóanyagok gyártását és elosztását

Brussels,Charles Michel,EU,News conference,Press,Ursula von der BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 1:   European Council President Charles Michel speaks during a press conference with European Commission President Ursula von der Leyen (not seen) at the end of th
Charles Michel
Vágólapra másolva!
A koronavírus elleni küzdelem jegyében az Európai Unió prioritása az oltóanyagok gyártásának és elosztásának felgyorsítása - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az uniós tagállamok vezetőinek informális videokonferenciájának első munkanapját követően csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Charles Michel elmondta, a tagállami vezetők egyetértettek abban, hogy erősíteni kell az egészségügyi rendszereket és javítani kell a tagállamok közötti együttműködést.

Közölte, hogy

az unió további támogatást biztosít a vakcinakutatás számra a koronavírus új variációi ellen hatékony oltóanyagok kifejlesztésére.

A tagállamok egyetértettek abban, hogy a nem feltétlenül szükséges utazásokra vonatkozó korlátozásokat fenn kell tartani, bevezetésük és fenntartásuk ugyanakkor rendkívüli körültekintést és a tagállamok közötti egyeztetést igényel.

Charles Michel Forrás: AFP/2020 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Az oltási igazolványokról folyatott vitáról azt mondta, még további egyeztetésre van szükség az adatvédelem érdekében, és további munkára az igazolások összekapcsolását biztosító digitális rendszerek kialakítására.