Egy litván származású tengerész kizuhant egy hajójából Új-Zéland partjaitól pár száz méterre, és a hatalmas hullámok elsodorták. Azonban sikerült belekapaszkodnia egy tengeri hulladékba, így 14 óra hánykolódás után sikerült épségben kimenteni a vízből- számolt be az esetről a BBC.

Vidam Perevertilov litván kutatómérnök hajójával kedden kora reggel futott ki  Új-Zéland taurangai kikötéjéből, hogy különbözó mintákat gyűjtsön be. Nem sokkal később azonban valamilyen műszaki hiba történt a hajó gépházában, vélehtőleg az üzemanyagpumpa hibásodhatott meg. Az 52 éves férfi azonnal hozzálátott a hiba kijavításához, azonban a gépházban nagy mennyiségű füst gyülemlett fel, ezért Perevertilov kiment a fedélzetre, hogy levegőhöz jusson. Ott azonban megszédült, és lezuhant a fedélzetről. 

Egy hatalmas hullám azonnal elsodorta, és egyre beljebb vitte az Csendes-óceánban. A férfi ekkor a távolban észrevett egy tengeri hordalékot, és afelé úszott.  

Pár száz méter megtétele után sikerült belekapaszkodnia egy hánykolódó, használaton kívüli bójába.Mivel a férfit napközben a fia nem érte el telefonon, az riasztotta a parti őrséget, akik azonnal a férfi felkutatására indultak. Perevertilov közben már több tíz kilométerre volt a partoktól. Végül 14 óra keresés után találtak rá a vízben hánykolódó férfira, akit ugyan a teljes kihülés szélén, rossz állapotban szállítottak mentőhelikopterrel a kórházba, de a férfi mindvégig eszméleténél volt, így el tudta mondani, hogy mi történt vele.

Apámat amikor kimentették a vízből, bizony 20 évvel idősebbnek tűnt a koránál, de a lényeg, hogy szerencsésen megmenekült, túlélte ezt a szörnyű balesetet, és mostanra már stabil az állapota - nyilatkozta a helyi Stuff hírportálnak a bajba jutott mérnök fia, Marat Perevertilov.