A Lyon melletti Bron város polgármesterét már halállal és lefejezéssel is megfenyegették, mielőtt szerda este megtámadták. Jérémie Bréaud-nak az autóját rongálták meg.

A polgármesterre szerdán este támadtak rá fiatalok, amikor a köztisztviselő éppen a városi fiatalok munkavállalásának, képzésének és társadalmi beilleszkedésének előmozdítása érdekében tárgyalt.

A Köztársaságiak - konzervatív politikai párt - tisztviselője a tárgyalás helyszínére a polgármesteri hivatal gépkocsijával érkezett, amelyet – amíg ő a megbeszélésen volt – olyan mértékben megrongáltak a támadók, hogy az autót csak vontatóval lehetett a helyszínről elvinni.

Az épületből kilépve a polgármestert a rongáló fiatalok szidalmazni kezdték, és kövekkel, fadarabokkal dobálták meg. A polgármestert a kíséretében kilépő helyiek védték meg. Bréaud feljelentést tesz az ügyben.

A városvezető rendszeresen kap életveszélyes fenyegetéseket, legutóbb január végén falra festett graffitivel fenyegették lefejezéssel.(„Bréaud halott vagy. K.rva anyád. Lefejezünk").

Tavaly év végén pedig azután fenyegették meg életveszélyesen, miután a polgármester a városi és a nemzeti rendőrség segítségével nagyszabású drogellenes razziát hajtott végre a városban, és nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le a várost uraló drogbandáktól.

A francia belügyminiszter, Gérald Darmanin már ekkor rendőri kíséretet ajánlott a városvezetőnek.