A 43 éves, gyerekgyilkossággal vádolt, Philip Peace végül megkapta ítéletét a birminghami bíróságon. A férfi három évvel ezelőtt olyan durván megrázta öt hónapos lányát, Summer Peace-t, hogy a gyerek belehalt - írja a Mirror.

A férfi 2017 szeptember 8-án egyedül vigyázott a kislányra, majd hívta a 999-et, hogy a baba 

hirtelen rosszul lett, és elvesztette az eszméletét. 

 A mentők azonnal a helyszínre érkeztek, ahol megkezdték a csecsemő újraélesztését, majd 

kórházba vitték, de már nem lehetett megmenteni az életét, másnapra meghalt. 

Summer PeaceForrás: WMP

Az orvosi szakértők elmondták a bírónak, hogy bizonyítékokat is találtak a gyerek testén arra vonatkozóan, hogy sérülései bántalmazásból származnak. 

Megállapították, hogy a csecsemőt megrázták, majd egy félig kemény felületre, például egy kanapéra dobhatták. 

Több súlyos, életveszélyes sérülést is találtak rajta: bordatörést, szemsérülést, és maradandó agykárosodást is szenvedett. 

Amit tett, sajnos egész hátralévő életében rossz fényt vethet önre és családjára. Mindezekkel együtt teljesen elfogadhatónak tartom, hogy hirtelen elveszítette a türelmét, és nem gondolkodott, mielőtt cselekedett. Tisztában vagyok vele, hogy nem szándékosan ölte meg a gyerekét. Tudom, hogy nagyon megbánta, amit tett, és azt is, hogy megpróbált mindent megtenni, hogy megmentse az életét, ezért is hívta a 999-et. De sajnos ebben az esetben ezzel már semmit nem ért" 

- mondta Peace-nek a bíró a tárgyaláson.

A férfit életfogytiglanra ítélték, de a bíró úgy döntött, 14 év után feltételesen szabadlábra kerülhet. 

Forrás: WMP

"A kezdetektől fogva arra törekedtünk, hogy mielőbb kiderítsük Summer eszméletvesztésének, majd halálának okát, ám sajnos erre az egyedüli választ Philip Peace tudhatja, aki egyedül volt aznap a gyerekkel"

- mondta el Naomi Mauchan rendőr a tárgyalás után.

"Egy szülő számára a lehető legborzalmasabb élmény a saját gyerekének halála. Különösen, ha efféle kegyetlenség áldozata lesz"

- tette hozzá.