Végső fázisába érkezett Magyarország eddigi legnagyobb külföldi fejlesztési programja Ugandában

fejlesztés Uganda Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Végső fázisába érkezett Magyarország eddigi legnagyobb külföldi fejlesztési programja Ugandában - közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebookon.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter bejegyzésében kifejtette, a program részeként magyar vállalatok egy 1,5 milliárd forint értékű projektet fognak megvalósítani az ugandai bank- és privát szektor informatikai védelmének fokozása érdekében.

Víztisztító állomások, kibervédelmi központ

Hangsúlyozta, az elmúlt évek munkájának köszönhetően magyar cégek jelentős beruházásokat hajtottak végre Kelet-Afrikában.

– Vállalataink ezzel nemcsak komoly referenciát szereztek az afrikai piacokon, de ténylegesen hozzájárultak ahhoz, hogy az Ugandában élő és az oda menekült mintegy másfél millió ember helyben megtalálja a megélhetést az elvándorlás helyett – fogalmazott a tárcavezető.

Kiemelte, a Rwamwanja menekülttelepen

víztisztító állomásokat építettek ki, amelyeknek köszönhetően 200 ezer ember jut tiszta ivóvízhez naponta.

– Kialakítottunk egy kibervédelmi elemzőközpontot, ami mellett hamarosan befejeződik az országba érkező menekültek nyilvántartó rendszerének fejlesztése is – tette hozzá.

Szijjártó Péter aláhúzta, "a mi álláspontunk egyértelmű: a migrációt csak úgy lehet megállítani, hogy a segítséget visszük oda, ahol a baj van, és így előzzük meg azt, hogy emberek milliói keljenek útra".