Magyarország a kölcsönös tisztelet alapján akarja fejleszteni a kapcsolatait Oroszországgal

SZIJJÁRTÓ Péter
Zalaegerszeg, 2021. február 19. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Metrans Zalaegerszeg Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. február 19-én. A Metrans 15,7 milliárd forintból létesít új vasúti-közúti logisztikai konténerterminált Zalaegerszegen, amelyhez a magyar kormány 3,9 milliárd forintos támogatást biztosít. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Magyarország álláspontja szilárd: a kölcsönös tisztelet talaján állva, a józan észre alapozva akarja fejleszteni a kapcsolatait Oroszországgal is oly módon, hogy az mindkét országnak előnyös legyen - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, amikor átadta a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést Vlagyimir Nyikolajevics Szergejev távozó budapesti orosz nagykövetnek.
Vágólapra másolva!

A miniszter kiemelte: Magyarország nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdekei is az ilyen kapcsolatépítést diktálják.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Magyarország közép-európai országként megértette a történelemből fakadó tanulságot, miszerint az országnak mindig az a jó, ha Kelet és Nyugat között jó együttműködés van. Ha konfliktus van Kelet és Nyugat között, annak Közép-Európa általában a vesztese - mondta Szijjártó Péter.