A vakcinabeszerzést elrontotta Brüsszel, közben a legsikeresebb EPP-párttal, a Fidesszel foglalkozott az Európai Néppárt

Vágólapra másolva!
Mint megírtuk, a Fidesz ma kilépett a Néppártból, hiszen a Néppárt egy teljesen abszurd alapszabály-módosítást fogadott el. De mi lehet a Néppárt akciója hátterében?
Vágólapra másolva!

A járvány harmadik, eddigi legveszélyesebb hulláma - túlzás nélkül - kínozza Európát. Emberek ezrei halnak meg, több európai (francia vagy éppen cseh) kórház megtelt, oltóanyag pedig a legtöbb országban alig van, de mondhatni, hogy érdemben nincs.

Nincs, mert az Európai Unió drámaian elrontotta a vakcinabeszerzést. Amíg az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Izrael már tavasszal, a gyártás első fázisában szerződött az első gyógyszergyárakkal, Brüsszel ezt csak novemberben tette meg. A bűnös késlekedés eredményét egész Európa látja.

Ugyanakkor Magyarország, a magyar kormány úgy döntött, hogy nem vár Brüsszelre - először orosz, majd kínai vakcinát vásárolt, nagy mennyiségben. Brüsszel először tiltakozott, a magyarországi baloldallal együtt, hogy csak uniós vakcinát használjanak a tagállamok.

Most már persze a helyzet megváltozott, Németország és Franciaország is orosz és kínai vakcinavásárlásra készül, Merkel már tárgyalt is Putyinnal.

Magyarország volt az első ország, amelyik felismerte: nem lehet Brüsszelre hagyatkozni. Most sem. Az eredmény ismert: Magyarország kivételesen jól áll Európában a beadott oltások tekintetében. Közel 800 ezer ember megkapta legalább első oltását!

Természetesen a brüsszeli büntetés nem maradt el. Hiszen Magyarország sikeres védekezése mintegy tükröt tart az unió járványügyi összeomlásának. A legnagyobb járvány közepén is folytatta az unió a Fidesz támadását (és ne felejtsük el a migrációval kapcsolatos vitákat sem, ami elindította a támadást annak idején).

Mindenesetre, az Európai Néppárt legsikeresebb pártjával lesz szegényebb. Nem a Fideszt érte veszteség.