Ellepték Temesvárt a migránsok, a város már nem tud megbirkózni a problémával, a polgármester kormányzati segítséget kért. A belügyminiszter elismerte: a migránsok nem azért térnek vissza a városba, mert itt akarnak maradni, hanem várják a megfelelő alkalmat, hogy Magyarországon keresztül Nyugat-Európába mehessenek.

A szabad ég alatt alszik sok migráns Temesváron, a határ menti várost ellepték az Afganisztánból és Pakisztánból érkező illegális bevándorlók - írja a Ripost. A cikk szerint egész nap egy nagyobb csoport verődik össze a vasútállomás mellett, a pénzváltó és a kisbolt előtti járdát teljesen belakják, kikerülni sem tudják őket a járókelők.

– A Bega partján sétálva is látni kisebb piknikező csoportokat, és a jó idő beköszöntével ellepték a parkokat is – írják.

A cél Nyugat-Európa

A lap szerint a város már nem tud megbirkózni sem a szociális, sem az egészségügyi, sem a biztonsági kockázattal, amit az illegálisan érkező bevándorlók okoznak. Mint írják,

a helyzet olyannyira elfajult, hogy a polgármester már kormányzati segítséget kért. 

– Hajléktalanokként tengődnek, a pályaudvaron vagy a környéken lévő elhagyott épületekbe költöznek be. Nem nehéz kitalálni, hogy a kontrollálatlan tömeg micsoda biztonsági kockázatot jelent – Dominic Fritz.

Azt a román belügyminiszter is elismerte, hogy a Szerbián keresztül Romániába érkező migránsok nem azért térnek állandóan vissza a városba, mert ott akarnak maradni. Embercsempész-hálózatok hozzák és viszik, innen gyűjtik be őket, mert itt van egy tábor, és az a cél, hogy innen, Magyarországon keresztül, Nyugatra vigyék őket.

A cikk szerint az Afganisztánból és Pakisztánból érkező migránsok el is mondják, hogy nem azért mennek Temesvárra, mert ott akarnak maradni. Letelepedési engedélyért folyamodnak, de közben csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy Magyarországon keresztül Nyugatra menjenek.