Janez Jansa, Szlovénia miniszterelnöke a Twitteren üzent Guy Verhofstadtnak. Jansa szerint a volt belga miniszterelnök továbbra is úgy viselkedik, mint egy gyarmatosító, "Szlovénia viszont nem Kongó".

Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök tegnap osztott meg egy bejegyzést Twitter-oldalán, amelyben azt állítja, hogy Szlovéniában sérült a demokrácia. Janez Jansa, Szlovénia miniszterelnöke erre reagálva felszólította a belga európai parlamenti képviselőt, hogy azonnal hagyja abba az ország szidalmazását. 

Ön már nem egy gyarmatosító világhatalom irányítója, Szlovénia pedig nem Kongó"  

- jelentette ki Jansa.

Verhofstadt a bejegyzések között folytatta a rágalmazást, és Jansát középkori uralkodókhoz hasonlította, majd felszólította, hogy hagyja békén az újságírókat. A szlovén kommentelők jelentős részének viszont nem tetszett, hogy egy belga politikus próbál meg beleszólni az ország belügyeibe, és a közösségi médiában szidja a demokratikusan megválasztott miniszterelnököt.

Az egyik hozzászóló emlékeztette Verhofstadtot, hogy Szlovénia szabad ország, benne szabad emberek élnek és büszkék Jansára. Egy másik kommentelő szerint a volt belga miniszterelnöknek fogalma sincs, hogy mi zajlik Szlovéniában, ezért nem kellene beleszólnia az ott élők dolgába. 

Az Európai Unió azt gondolja, hogy joguk van beleszólni a tagállamok belügyeibe. Hasonlóan gondolkoztak Jugoszláviában is, tudjuk, az hogyan végződött" 

- írta Jansa egyik követője.

Guy Verhofstadt, Soros György egyik legfőbb szövetségese, többször támadta már például Magyarországot is, mert nem bevándorláspárti ország.