Fülöp herceg állapota már kissé javult, úgyhogy bizakodunk - mondta Kamilla, Cornwall hercegnéje, akinek egy oltási központba látogatása alkalmával szögezte a kérdést az egyik önkéntes - számolt be a BBC.

Kamilla cornwalli hercegné, Károly herceg felesége a croydoni Szent Pál-templom közösségi oltási központjába látogatott el szerdán, ahol egyszer csak váratlanul az egyik ott dolgozó önkéntes odalépett hozzá, és apósa egészségi állapotáról kezdett érdeklődni nála. 

Kamilla cornwalli hercegné, a brit trónörökös feleségeForrás: AFP/Eddie Mulholland

Köszönöm az érdeklődést, Fülöp herceg állapota már kissé javult, úgyhogy bizakodunk. Mindenesetre szorítunk - válaszolta mosolyogva Kamilla, aki többet nem árult el a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férjével kapcsolatban. Fülöp herceg már 15 napja van valamilyen fertőzéses megbetegedés miatt kórházban. 

A brit uralkodó férjét, Fülöp herceget már több mint két hete kezelik londoni kórházakbanForrás: AFP/Adrian Dennis

A 99 éves edinburgh-i herceget épp hétfőn szállították át a londoni VII. Edward Király Kórházból a szintén londoni Szent Bartholomew Kórházba, ahol a királyi udvar hivatalos közleménye szerint teszteket és vizsgálatokat végeznek nála a már korábban is kezelt szívbetegsége miatt.