Nagy erőkkel nyomoz a helyi rendőrség, konkrét bizonyítékokat keres, miután a hét elején ismeretlenek elloptak egy „egész járdát" egy nyugat-sussexi faluból - számoltak be a furcsa esetről a brit METRO hírportálján.

Több tucat nagyméretű burkolólapot ástak ki és loptak el ismeretlenek a storringtoni Ryecroft Lane-ből vasárnap este és kedd reggel között - tudatta a helyi rendőrkapitányság illetékese.

"A rendőrség március 2-án, kedden 11 órakor kapott bejelentést arról, hogy valamikor vasárnap éjszaka és kedd reggel között feltörték, és ellopták a storringtoni Ryecroft Lane-i  polgármesteri hivatal előtti járda burkolatát

- nyilatkozta a portálnak a Nyugat-Sussex megyei rendőrség szóvivője, aki elmondta azt is, hogy még tart a köztéri biztonsági kamera felvételeinek elemzése, egyben kérik a lakosságot, hogyha bárki hasznos információval tud szolgálni az ügyben, keresse fel a helyi rendőrőrsöt, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható központi számukon.

Alan Stainer, a falu egyik lakója elmondta, hogy ő fedezte fel kedd reggel a "járdalopást". Először fel sem fogta, hogy mi történhetett, azt gondolta, hogy milyen rendetlenséget hagytak maguk után valamilyen munkások, bár azt nem értette, hogy miért éjszaka csinálták, amit csináltak. Aztán persze hívta a rendőröket, amikor kiderült, hogy nem felújításba kezdtek az utcában, hanem egyszerűen csak ellopták a járdát a Nyugat-sussexi településről.