Sikeres volt II. Erzsét királynő férjének, a 99 éves Fülöp edinburghi herceg szívműtétje. Az uralkodót a St Bartholomew kórházból pénteken átvitték a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni magánkórházba. A palota közleménye szerint néhány napig még bent tartják.

Fülöp herceg már 17 napja fekszik kórházban, és néhány napot még biztosan bent kell töltenie a szerdai szívműtétje után.

A Metro felidézte, a herceget, először a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba szállították. Innen hétfőn átvitték a Szent Bertalan nevét viselő kórházba - St. Bartholomew's Hospital -, azzal a céllal, hogy a kórházi kezelés eredeti indokaként említett, közelebbről nem részletezett fertőzés mellett a herceg egy már régebb óta fennálló szívproblémáját is megvizsgálják.

A londoni Szent Bertalan nevét viselő kórház - St. Bartholomew's Hospital - bejárataForrás: MTI/EPA/Neil Hall

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy a kórházban pontosan milyen kardiológiai kezelést végeztek el Fülöp hercegen, és azt sem lehet tudni, hogy milyen fertőzést kaphatott el korábban. Udvari illetékesek már a herceg kórházi kezelésének elején hangsúlyozták, hogy Fülöpöt nem koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni.

Fülöp herceg - aki 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől - az elmúlt években több más alkalommal is kórházi kezelésekre szorult fertőzéses és belgyógyászati panaszok miatt, de a mostani az eddigi leghosszabb kórházi tartózkodása.

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő - aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját és 69 éve ül az Egyesült Királyság trónján - január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást.