A szigetszentmiklósi rendőrök 8 órán belül azonosították azt a rablással gyanúsítható férfit, aki egy HÉV szerelvényre várakozó nő válláról rángatta le a táskát.

Munkába indulva, zenét hallgatva és telefonját babrálva várakozott a szigethalmi megállóban a 42 éves helyi nő, amikor péntek hajnali 5 óra 20 perc körül egy férfi lépett mellé. „Elnézést" - közölte, majd megragadta a nő vállán lévő táskát és húzni kezdte. A nő próbálta megtartani, de az ismeretlen megrántotta, és tulajdonosával együtt a sínekre húzta. A nő akkor engedte csak el táskáját, amikor megbotlott és elesett. Támadója menekülni kezdett a zsákmánnyal, miközben a nő hiába ordítozott segítségért, a megállóban szintén a szerelvényre várakozó férfi nem lépett közbe - későbbi elmondása szerint -, nem látott semmit, kiabálást hallott ugyan, de azt hitte, fiatalok hangoskodnak. 

Míg a sértett rendőrt hívott, támadója elmenekült a helyszínről, a közeli szántóföld felé szaladt. 

A szigetszentmiklósi rendőrök személyleírást kaptak a támadóról, a menekülési útvonalán pedig találtak egy piros sapkát és egy bélelt kabátot - a sértett által leírt támadó is ilyet viselt. Meglett a táska is, a szántóföldön hevert eldobva, a benne lévő értékek (bankkártyák, igazolványok, gépkocsi indítókulcs, pénztárca) hiánytalanul megkerültek.

Rövid időn belül elfogtákForrás: PMRFK

Az összegyűjtött információk és a ruhadarabok alapján a rendőrök forró nyomon indulva néhány óra alatt eljutottak egy 23 éves tököli férfiig, akit előállítottak.

M. János nem tett panaszt gyanúsítása ellen, beismerő vallomásában megbánásról és arról beszélt, nem volt teljesen önmaga. Elmondása szerint az előző éjszakát kristály szívásával töltötte, bele sem gondolt, mit csinál.  Menekülés közben jött rá, hogy mit tett, eldobta a táskát, a sapkát és a kabátot.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság az őrizetbe vett M. János ellen rablás gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.