A brit rendőrség hajtóvadászatot índított egy 30 év körüli férfi után, aki az angliai Nyugat-Sussex megyében a hó elején megerőszakolt egy 14 éves lányt - számoltak be az esetről a brit Mirror hírportálon.

A Nyugat-Sussex Megyei Rendőrkapitányság két napja fordult a nyilvánossághoz azzal a kéréssel, hogy egy március 1-én történt nemi erőszak ügyében szemtanúk, illetve olyan személyek jelentkezését várják, akik bármilyen információval tudják segíteni a nyomozást. A rendőrség közleményében azt írta, hogy a 14 éves lány az erdős részen áthaladó okhesurti út mentén sétált pár perccel dél után, amikor megtámadták. 

A tinédzsert egy megtermett 30 év körüli férfi lerángatta az útról, majd az út menti bokros részen a földre teperte, és megerőszakolta  - olvasható a közleményben, amelyben megjegyzik, hogy a "nagy darab" fehér férfi védőmaszkot, sötétkék sapkát, hosszú fekete kabátot viselt.

A kiskorú lány hazafelé tartott ezen az okehursti úton, amikor egy 30-as ismeretlen férfi megtámadtaForrás: Google Maps

A rendőrség azt is közölte, hogy keresnek egy fehér furgont is, amelynek sofőrje valamit láthatott a történtekből, ugyanis a járművével a helyszínen lelassított, amivel megzavarta a támadót,  aki ezután gyalogosan elmenekült az erdő irányába. A kisteherautó, amelynek elején állítólag egy jól látható horpadás is van, elhajtott a helyszínről.

A rendőrség  a közleményében azzal próbálta megnyugtatni a lakosságot, hogy a közelmúltban más lányok vagy nők nem jelentettek bántalmazást a környéken.