Hat emberrel a fedélzetén lezuhant egy katonai repülőgép Kazahsztánban - videó

lezuhant kazahsztáni repülő
Mentőalakulatok dolgoznak a kazahsztáni Almati repülőterén 2021. március 13-án, miután lezuhant egy szovjet gyártmányú An-26 típusú légcsavaros katonai repülőgép. A baleset oka egyelőre ismeretlen.
Vágólapra másolva!
Szombaton reggel lezuhant egy Antonov An-26 típusú repülőgép a kazahsztáni Almatiban - közölte a városi repülőtér jelentésére hivatkozva Russian Today orosz hírportál, ahol megjegyezték, hogy a még szovjetek által tervezett repülőgépet Oroszország és Kazahsztán katonai szállítmányozáshoz használják.
Vágólapra másolva!

A baleset helyszínéhez közel, egy szemtanú által forgatott videón a távolban füst gomolygott.

Az elsődleges információk szerint a repülőgép a fővárosból, Nur-Sultanból indult, és

nem sokkal az Almatiban lévő repülőtéren történő landolása előtt zuhant le, mindössze pár kilométerre a leszállópályáktól.

Mentőalakulatok dolgoznak a kazahsztáni Almati repülőterén 2021. március 13-án, miután lezuhant egy szovjet gyártmányú An-26 típusú légcsavaros katonai repülőgép. A baleset oka egyelőre ismeretlen. Forrás: MTI/AP/Vladimir Tretyakov

A lezuhant repülőgép eredetét nem erősítették meg azonnal, de egyes médiaértesülések szerint a kazah határőrszolgálathoz tartozik. Az almati repülőtér irányítótornyának jelentése szerint hat katona volt a fedélzeten. A hivatalos közlemény szerint

ketten túlélték a légibalesetet, és életveszélyes állapotban szállították őket kórházba.

Az RT-én írták, hogy

a még szovjet gyártmányú An-26 rendszerint ötfős személyzetet igényel, és 40 utassal képes repülni.

Az AN-26 katonai szállítógép (illusztráció). Fotó: Csudai Sándor - Origo

Két turbopropelleres motorja van, súlya 15 tonna, hatótávolsága pedig teljesen megpakolva 1100 km.