Lavina sodort el hat embert a csehországi Óriás-Hegységben

cseh hegyimentők
Mentőhelikoptert küldtek a nőért, akit miután elsodort a lavina, sikerült még a helyszínen újraéleszteni (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Vasárnap koradélután hat emeber sodort el egy lavina a csehországi Óriás-Hegységben (Krkonose). Egy nőt a helyszínen kellett újraéleszetniük a hegyimentőknek - számolt be a cseh közszolgálati hírügynökség (CTK) a Cseh Hegyimentő Szolgálat (HSCR) jelentésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A lavina Csehország északi részén, a cseh-lenygyel határon húzódó Óriás-Hegység (Krkonose) Muzskych kamenech részén zúdúlt le vasárnap koradélután. Az első jelentések szerint hat embert sodort el, de hárman sérülés nélkül másztak ki a hó fogságából.

Két ember könnyebb sérülésekkel láttak el a helyszínen a cseh hegyimentők, akiknek egy középkorú nőt viszont újra kellett éleszteniük, miután sikerült kiásni a hó alól.

Őt súlyos, életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Mentőhelikoptert küldtek a nőért, akit miután elsodort a lavina, sikerült még a helyszínen újraéleszteni (illusztráció). Forrás: TWITTER/CSEH HEGYIMENTŐ SZOLGÁLAT

A CTK-án megjegyzik, hogy

a térségben szombat óta másodfokú lavina-riasztás (5-ös skálából) van érvényben, amelyet ma hétfő éjfélig meghosszabítottak.

Azt is írták, hogy lavina zúdúlt le az Óriás- Hegység lengyelországi oldalán, Biely Jar térségében is vasárnap dél körül, de onnan nem érkezett jelentés személyi sérülésről.