Összesen 6900 eurós, azaz csaknem 2,5 millió forintos pénzbírsággal sújtottak tizennégy, Erasmus-ösztöndíjas francia diákot, akik a koronavírus-járvány miatti korlátozásoknak fittyet hányva házibulit csaptak Szalonikiben - számolt be egy helyi hírportál kedden.

A rendőrséget a környékbeliek riasztották egy városközpontban található épülethez kedd hajnalban, mert zavarta őket a lárma.

Egy fiatal nő nyitott ajtót a hatóságoknak, aki biztosította őket, hogy csak hárman tartózkodnak a lakásban. Azonban a zaj miatt a rendőrök engedélyt kértek az ügyészségtől a házkutatásra.A lakásban tizennégy fiatalt találtak, akik közül többen szekrényekben és az ágyak alatt kerestek menedéket az egyenruhások elől. Egyikük az erkélyen át akart megszökni, de őt is elkapták.

A diákok három héttel korábban Erasmus-ösztöndíjjal érkeztek Görögországba. A tizenhárom vendégre fejenként 300 eurós (108 ezer forintos) pénzbírságot szabtak ki, míg 20 éves házigazdájukat ideiglenesen őrizetbe vették. Ő 3000 eurót (több mint egymillió forintot) fizet majd a koronavírus-járvány miatti korlátozások megszegéséért.