Amerikai tudósok 335 millió spermiumot és petesejtet akarnak küldeni a világűrbe

Hold
Vágólapra másolva!
Amerikai tudósok 335 millió spermiumot és petesejtet akarnak küldeni az űrbe, arra az esetre, ha a Földet, az emberiséget és az állatvilágot kihalással fenyegető katasztrófa veszélyeztetné. A tudósoknak Noé bárkája adta az ötletet. A rendhagyó küldetést az Egyesült Államok újraindított Hold-misszióinak a során szeretnék megvalósítani. A projektet az ötletgazdák „globális életbiztosításnak" nevezték el.
Vágólapra másolva!

A Holdon elhelyezett és napenergiával működő „bárka", amely valójában egy mindennek ellenálló jó nagy méretű kapszula lenne, nem minden állatfaj két egyedét telepítené át egy másik égitestre (ahogy Noé tette ezt bárkáján), hanem

6,7 millió földi élőlény spermiumát és petesejtjét vinné tisztes távolba a Földtől

írja a CBS.

A Hold Forrás: AFP/EDUARD MUZHEVSKYI

Az Arizonai Egyetem kutatója, Jekan Thanga és a diákokból álló kutatócsoportja adta az ötletet, amelyet a világ legnagyobb, mérnököket tömörítő szakmai szervezetének (IEEE) konferenciáján mutattak be a múlt héten.

Az élet a Földön viszonylag rövid távú, az emberiség ökológiai lábnyoma igen jelentős, ha az emberiség eltűnik a Földről, a többi faj is követi, hangsúlyozta Thanga professzor a csapat javaslatának ismertetésekor.

A tudós kiemelte a klímaváltozást, a halálos világjárványokat, az esetleges nagyszabású nukleáris háborúkat mint végzetes tényezőket a földi életre nézve.

A Svalbard Seedbank nevű „világvégekészlet" Norvégiában már jelenleg is több százezer szaporítósejtet tárol a földi élőlények széles köréből. De Thanga professzor szerint

- derül ki az Arizonai Egyetem a honlapjáról.