Amikor az 50 éves Raffaela Spone tudomására jutott, hogy tinédzser lányát kiközösítik a szurkolói lánycsapatban lévő társai, bosszút akart állni. Hamis fotókat és kamuvideókat készített a lányokról, hátha sikerül kirúgatnia őket. Az érintettek szülei azonban feljelentést tettek, a rendőrség az IP-címe alapján pedig hamar kiderítette, hogy ki volt az elkövető. A nőt ezt követően őrizetbe vették, majd a március végén kezdődő tárgyalásáig feltételesen szabadlábra helyezték. A lánya azt állítja, hogy semmit sem tud anyja tettéről.

A Philadelphia Inquirer cikke alapján Raffaela Spone lánya elpanaszolta anyjának, hogy a Victory Vipers nevű pompomlány csapatban a társai kiközösítik őt.

Raffaela SponeForrás: allthatsinteresting.com/Hilltown Township Police Department

Az elszánt 50 éves anya bosszúból a kiskorú lányokról manipulált fotókat és videókat készített, amelyeken a lányok meztelenül pózoltak, marihuánát szívtak és italoztak a folyóparton. Majd elküldte a felvételeket a lányok edzőinek, sőt az érintett lányoknak is, ez utóbbiakat felszólítva arra, hogy egyúttal öljék is meg magukat. 

A rendőrségen tavaly júliusban a megalázott lányok szülei feljelentést tették erőszakos zaklatás miatt. Az egyik lány szülei elmondták,  azért tettek feljelentést, mert valószínűleg a fotók a gyerekük kizárásához vezethetnek a szurkolói csapatból. 

Hamarosan másik két család is megjelent a rendőrségen, mert lányaik szintén saját magukat ábrázoló meztelen fotókat kaptak, de ők azt állították, hogy soha nem készítettek ilyen felvételeket. A fotókról hamar bebizonyosodott, hogy jól sikerült hamisítványok, amelyekhez az áldozatok közösségimédia-oldalain elérhető képeket vették alapul. Ekkor kezdődött meg a nyomozás az ismeretlen zaklató ellen.

A kiberbűnözés felgöngyölítésével foglalkozó nyomozók hamar megtalálták azt az IP-címet, amelyről a névtelen üzeneteket és fotókat küldözgették a lányoknak, az IP-cím pedig Raffaela Spone címe volt. A rendőrség lefoglalta a nő digitális eszközeit, és a bizonyítékok ellenőrzése után Spone-t március 4-én letartóztatták.

Az ügyben megszólalt az egyik szurkolólány apja, George Ratel is, aki úgy véli, hogy az ügy azzal kezdődhetett, hogy megtiltotta saját lányának, hogy Spone lányával barátkozzon, mert Spone lányának viselkedése nem tetszett a Ratel szülőknek.  A férfi elmondta, nem érti, hogy mi vitte rá a nőt erre a durva lépésre, s hogy apaként nagyon felzaklatja az eset. A lányáról olyan képeket terjesztettek, amelyek nem tükrözik az igazságot - fűzte hozzá.

Raffaela Spone-t feltételesen szabadlábra helyezték tárgyalásáig, amire március 30-án kerül sor. Lánya tagadja, hogy tudomása lett volna a meghamisított felvételekről.