Matteo Salvini: Válság idején csak egy marslakó foglalkozik a bevándorlás támogatásával

politics migration immigration government Horizontal ALTERNATIVE PROTECTION MASK HEADSHOT PROTECTIVE MASK LOGO
Head of the far-right Lega party and Italian senator, Matteo Salvini leaves after attending a preliminary hearing at the Catania courthouse, Sicily, on October 3, 2020, facing charges over allegedly illegally detaining migrants at sea while he was a government minister in July 2019. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
„Csőd szélén állnak a vállalkozások, és a polgárok anyagi válságban vannak. De az olaszok igényeitől egyre távolabb eső baloldal csak a bevándorlásra gondol" - reagált Giorgia Meloni az ellenzéki, jobboldali Olasz Testvériség párt vezetője a Demokrata Párt új főtitkárának, Enrico Lettának a bevándorláspárti kijelentéseire, amelyeket Matteo Salvini is élesen bírált, derül ki a V4NA nemzetközi hírügynökség szemléjéből.
Vágólapra másolva!

„Lehet, hogy Letta meg akarja buktatni a kormányt?"- mondta Matteo Salvini, a jobboldali Liga párt elnöke, miután keményen bírálta a baloldali Demokrata Párt új főtitkárát, Enrico Lettát, aki a demokraták közgyűlésén tartott beszédében kijelentette, hogy

Matteo Salvini Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Letta egy interjúban is kifejtette, szerinte a katasztrofális demográfiai állapotokat orvosolni lehetne az illegális migráció legálissá tételévela és az állampolgári kérelmek gyorsított elfogadásával.

(Megjegyzés: Enrico Letta 2013 áprilisa és 2014 februárja között Olaszország „technokrata" miniszterelnöke volt.)

- jelentette ki Letta nyilatkozatával kapcsolatban Salvini. Hozzátette: „emlékeztetem a zavart Lettát, hogy Olaszország az az európai ország, amely állampolgárságot biztosít a bevándorlóknak, amennyiben azok legálisan érkeznek az országba".

A demokraták elutasítják a vádakat, miszerint Letta nyilatkozatával meg akarná rengetni a többpárti kormánykoalíciót, melynek a Demokrata Párt és a Salvini vezette Liga is a tagja. Szerintük ez éppen fordítva van. „Salvini nevetséges vádakat fogalmaz meg Letta ellen, és fenyegeti a kormányt" - írja Graziano Delrio demokrata képviselő a Twitteren.

Giorgia Meloni, a jobboldali, bevándorlásellenes Olasz Testvériség vezetője szintén bírálta Letta nyilatkozatát.

- írja Meloni a Twitteren.