Vízágyúval oszlatták Amszterdamban a korlátozások ellen tiltakozó tömeget

Hollandia, tüntetés, koronavírus, Amszterdam
Amszterdam, 2021. március 20. Tüntetők a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt tiltakoznak Amszterdamban 2021. március 20-án. MTI/AP/Peter Dejong
Vágólapra másolva!
A holland rendőrség Amszterdam belvárosában vízágyúval oszlatta fel a koronavírus-járvány miatti  korlátozások ellen tüntetőket szombaton.
Vágólapra másolva!

Az ANP holland hírügynökség jelentése szerint a hatóságok mintegy ezer demonstrálót körülvettek a történelmi csatornanegyednél, másokat pedig a város külterületére vittek. Védőmaszkokat is osztottak azoknak, akik "megfeledkeztek" a járványügyi előírásokról. Letartóztatásokról nem érkezett jelentés.

Tüntetés a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt Amszterdamban, március 20-án Forrás: MTI/AP/Peter Dejong

Hollandiában az elmúlt hetekben az emberek számos megmozduláson emelték fel szavukat a járványügyi korlátozások ellen,

a tüntetések közül néhány erőszakba torkollott.

A napi új fertőzések száma ismét emelkedni kezdett az országban. Az egészségügyi hatóságok tájékoztatása szerint péntek reggel és szombat reggel között több mint 7650 esetet jegyeztek fel, ami január eleje óta a legmagasabb napi érték.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint az országban a járvány kezdete óta 1 211 447-en betegedtek meg a koronavírustól, 16 395-en meghaltak.