Felborult egy migránsokat csempésző teherautó Horvátországban, közel a bosnyák határhoz. A baleset következtében négy migráns a helyszínen meghalt, legalább tizenegyet közülük pedig kórházakba szállítottak. A horvát hatóságok szerint a migránsok valamennyien szír állampolgárok, akik Nyugat-Európába szerettek volna eljutni.

Az amerikai ABC Newsnak a horvát rendőrségre hivatkozó információi alapján a baleset hétfő hajnalban történt.

A felborult teherautóForrás: Facebook/JVP Novska

Egy migránsokat csempésző, eredetileg áruszállító kelt át a bosnyák-horvát határon, Okucani (magyarul: Okucsány) településnél. Nem sokkal azután, hogy Horvátországba érkezett, a teherautó felborult, aminek következtében a rakodótérben rejtőzködő migránsok közül négyen azonnal szörnyethaltak.

A baleset helyszíneForrás: Facebook/JVP Novska

Legalább 11 migráns pedig megsérült, őket a közeli kórházakba szállították. A baleset oka egyelőre még nem világos, a horvát hatóságok csak annyit közöltek, hogy a migránsok valamennyien szír állampolgárok, akik Nyugat-Európába tarthattak, a teherautó pedig szerb rendszámú.

A teherautó belsejeForrás: Facebook/JVP Novska

Az utóbbi időszakban a balkáni útvonalon ismét megnövekedett a migrációs nyomás, és ennek következtében megélénkült az embercsempészet is.