Francia gyerekek el akartak lopni egy mozdonyt, hogy hazamenjenek

Boulogne-sur-Mer, Franciaország
Extended weekend of the ascent. Illustration made on the Hauts de France Regional Express Train (TER) line from Paris to Boulogne sur Mer. France, Thursday May 21, 2020. Week-end prolonge de l ascension. Illustration realisee sur la ligne SNCF de Paris a Boulogne sur Mer desservie par le reseau des Trains Express Regionaux (TER) des Hauts de France. France, Jeudi 21 Mai 2020.
Vágólapra másolva!
Négy kiskorú francia Saverne-ből akart haza jutni Strasbourgba, ehhez pedig szerettek volna ellopni egy mozdonyt, amit végül nem sikerült beindítaniuk.
Vágólapra másolva!

A négy fiatal közül hármat már elfogott a rendőrség, a negyediket viszont még keresik. Ha a fiatalok sikerrel beindították volna a mozdonyt, a két város között negyven kilométert utaztak volna a síneken, a mozdony kezelésének, lefékezésének és megállításának ismerete nélkül, vagyis nem sokon múlott egy lehetséges tragédia bekövetkezte.

Illusztráció Forrás: Hans Lucas via AFP/Amaury Cornu

Az ügyészség tájékoztatása szerint a 16 és 17 éves fiatalokból álló társaság péntekről szombatra virradó éjszaka érkezett meg a Saverne állomásra, itt ültek fel egy mozdonyra, amelyet be is próbáltak indítani.