A demokraták szerint nem létező migránsválság miatt rendkívüli állapotot hirdet Arizona egyik mexikói határ menti települése

Vágólapra másolva!
Az arizonai kistelepülés, Gila Bend polgármestere, Chris Riggs a FOX Businessnek nyilatkozott, amelyben elmondta, hogy a mexikói-amerikai határon kialakult migrációs válság miatt rendkívüli állapotot kell kihirdessen. A polgármester szerint nem tudják ellátni a migránsokat, a Joe Biden vezette szövetségi kormány pedig semmilyen segítséget nem ad meg nekik, sőt még a válság létét is igyekszenek elhallgatni.
Vágólapra másolva!

Chris Riggs a FOX Business riportereinek adott, online interjújában elárulta, hogy napokon belül kihirdetheti a rendkívüli állapotot Gila Bendben, ehhez polgármesterként joga van.

Riggs elpanaszolta, hogy

Azonban erre ők képtelenek, mivel

sem Arizona állam vezetésétől, sem Washingtontól nem kaptak semmilyen segítséget.

Átlagban

egy hét elforgása alatt két migránsokkal teli busz érkezik a kistelepülésre, gyalogosan pedig napi szinten nagyjából 20 fő, az ő letesztelésük legalább 600 ezer dollárba kerülne, hetente.

Ezt az összeget Gila Bend azonban nem tudja biztosítani, mivel alig 2 ezer lakosú.

Chris Riggs hozzáfűzte: a helyiek letesztelése is komoly kihívás elé állítja őket, de a migránsoknak még szállást és élelmiszert is kellene biztosítani, erre az önkormányzat képtelen, civil vagy segélyszervezetek a településen pedig nincsenek.

Ráadásképpen a migránsok miatt jelentősen emelkedett az erőszakos bűnözéscselekmények száma is Gila Bendben.

Ahogy arról az Origo már több alkalommal beszámolt, Joe Biden elnök felelőtlen kampányígéretei és későbbi átgondolatlan döntései miatt

csak februárban 100 ezer közép-amerikai migráns érkezett a mexikói-amerikai határra.

Ennek következtében válság alakult ki a határon, és fennáll egy humanitárius katasztrófa veszélye, különösen a koronavírus-járvány kapcsán, de

a washingtoni demokrata vezetés igyekszik minderről nem tudomást venni, tagadva az egyre inkább súlyosabbá váló migrációs nyomás puszta létét is.

A bajba jutott településeknek pedig nem segítenek, helyette arra kötelezik őket, hogy a saját költségükön tartsák el őket.