Megszületett II. Erzsébet királynő tizedik dédunokája

royals Horizontal
Britain's Zara Phillips (R) and her husband English former rugby player Mike Tindall (L) arrive to attend a national service of thanksgiving for the 90th birthday of Britain's Queen Elizabeth II at St Paul's Cathedral in London on June 10, 2016, which is also the Duke of Edinburgh's 95th birthday. - Britain started a weekend of events to celebrate the Queen's 90th birthday. The Queen and the Duke of Edinburgh along with other members of the royal family will attend a national service of thanksgiving at St Paul's Cathedral on June 10, which is also the Duke of Edinburgh's 95th birthday. (Photo by BEN STANSALL / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Vasárnap megszületett a brit uralkodó, II. Erzsébet tizedik dédunokája: Lucas Philip Tindall a 22. a trónöröklési sorban.
Vágólapra másolva!

A Buckingham palota szerdán bejelentette, hogy 3742 gramm súllyal vasárnap megszületett II. Erzsébet brit királynő tizedik dédunokája.

Az újszülött, Lucas Philip Tindall, Zara Tindall és férje, Mike Tindall harmadik gyereke.

A Philip névvel a házaspár a dédnagypapának, Fülöp edinburghi hercegnek kívánt kedveskedni, de így hívják Mike Tindall édesapját is.

Mike Tindall szerdán közzétett podcastjában elmondta: a kisfiú olyan gyorsan érkezett, hogy nem jutottak el a kórházig, így otthonukban, a fürdőszobában jött a világra.

Mike Tindall és Zara Phillips Forrás: AFP/Ben Stansall

II. Erzsébet királynőt másfél hónap alatt a második dédunokával örvendeztették meg: február 9-én született meg Eugénia hercegnő első gyereke, August Philip Hawke Brooksbank.

Eugénia a királynő harmadik gyerekének, András yorki hercegnek a másodszülött leánya, és gyermeke a 11. a brit trónutódlási sorban.

Zara és Mike Tindall újszülött kisfia messze lemarad mögötte:

Lucas Philip jelenleg a 22. a trónöröklési sorrendben.

Zara Tindall is szerepel a hivatalos brit trónutódlási sorban, a 17. helyen, nem valószínű azonban, hogy valaha is az ő vagy három gyereke valamelyikének fejére kerülne a korona.

A 39 éves kismama a brit királyi család legmagasabb rangú polgári tagja. Jóllehet a királynő egyenesági leszármazottja - édesanyja Anna hercegnő, az uralkodó egyetlen leánya -, Zarának azonban nincs semmilyen királyi titulusa, és ilyesmire kifejezetten nem is tart igényt.

Kilenc éve házasodott össze polgári származású férjével. A 42 éves Mike Tindall 2003-ban a világbajnok angol rögbiválogatott tagja volt.

A házaspár hivatalos megszólítása Mr. és Mrs. Tindall, két kislányuk, Mia és Lena egyaránt Miss Tindall.
Zara Tindall - férjéhez hasonlóan - sokkal inkább ismert kiemelkedő sportteljesítményéről, semmint a brit királyi családhoz fűződő kapcsolatairól. Zara - aki esküvője óta is gyakran leánykori nevén, Zara Phillipsként szerepel nyilvános eseményeken - világbajnok díjugrató, aki a 2012-es nyári londoni olimpiai játékokon csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéni aranyat nyert.