Koronavírus-mutációkon tesztelik az orosz vakcinát olasz kórházakban

koronavírus, Olaszország
Róma, 2021. március 19. Az új koronavírus okozta betegségben szenvedő pácienst kezelnek a római San Filippo Neri kórház intenzív osztályán 2021. március 19-én. A felirat jelentése: a legjobb kívánságok apámnak. MTI/AP/Alessandra Tarantino
Vágólapra másolva!
Húsvét után Róma és Milánó fertőző betegségekre szakosodott kórháza is használni fogja a Szputnyik V orosz vakcinát kísérleti jelleggel. A kórházakban az orosz oltóanyag hatékonyságát tanulmányozzák a brazíliai, dél-afrikai és nagy britanniai vírus mutációval szemben.
Vágólapra másolva!

A hatmilliós Lazio tartomány egészségügyi hatóságai megerősítették, hogy húsvét utána Spallanzani-kórházban a Szputnyik V-t fogják használni kísérleti jelleggel. A legnagyobb olasz járványkórház már korábban hírül adta, hogy együttműködést kezdett az orosz vakcinát fejlesztő moszkvai Gamaleja kutatóintézettel. Most

a kórházat működtető regionális egészségügyi rendszer is támogatásáról biztosította a projektet.

Ezzel egy időben a milánói Sacco-kórház is száz dózist kap az orosz vakcinából hasonló kísérleti felhasználásra. A kórház infektológus professzora Massimo Galli, úgy nyilatkozott, hogy első kezdeti lépésről van szó.

Az új koronavírus okozta betegségben szenvedő pácienst kezelnek a római San Filippo Neri kórház intenzív osztályán. A felirat jelentése: a legjobb kívánságok apámnak. Forrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

A római és milánói kórházban a Szputnyik V hatékonyságát tanulmányozzák a különböző brazíliai, dél-afrikai és nagy britanniai vírus mutációval szemben.

Kísérletezik a vegyes vakcinázást is, melyben az első dózist az AstraZeneca, a másodikat a Szputnyik V védőoltásból adják be.


A dél-olaszországi Campania tartomány előszerződést írt alá az orosz vakcina megvásárlására - jelentette be Paolo Russo a régió kormányzójának sajtófelelőse. Hangoztatta, hogy a megállapodás szerint a szállítmány azonnal elindul a tartományba, ahogy az Európai Gyógyszerhatóság (EMA) engedélyezi a Szputnyik V használatát.