Vasárnap meghaladta a 30 milliót a koronavírus ellen beadott első oltási dózisok száma Nagy-Britanniában - közölte a brit egészségügyi minisztérium.

Az egészségügyi tárca vasárnap esti ismertetése szerint eddig 30 151 287-en kapták meg az első adagot a Nagy-Britanniában forgalmazott két oltóanyag - a Pfizer/BioNTech vagy az Oxford/AstraZeneca vakcina - valamelyikéből. 

Boris Johnson brit miniszterelnököt beoltják az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcinájának első dózisával a londoni St. Thomas' Kórházban 2021. március 19-én.Forrás: MTI/AP/Pool/Frank Augstein

Ez azt jelenti, hogy

egy hónap alatt tízmillióan részesültek a koronavírus elleni oltásban, ugyanis február 28-án lépte át a 20 milliót a beoltottak száma.
A szaktárca vasárnapi tájékoztatása szerint a második oltási dózist eddig 3 527 481 embernek adták be.A brit kormány célkitűzése az, hogy április közepére a 50 éven felüli korosztály mindegyik tagja, július végére a teljes brit felnőtt lakosság - hozzávetőleg 52,7 millió ember - megkapja a koronavírus elleni oltás első adagját.