Hat hónapos kisbabát mentettek ki az összedőlt egyiptomi társasház romjai alól

Egyiptom, Kairó, összedőlt lakóház,
Rescue workers have found in the rubble of the collapsed building in Gesr El- Suez district another dead person at 09:15 pm and they are trying to pull it out of the rubble on March 27, 2021, Cairo Egypt (Photo by Vassilis A. Poularikas/NurPhoto) (Photo by Vassilis A. Poularikas / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Túlélőt találtak a kutató-mentő csapatok Egyiptomban annak a kilencemeletes háznak a romjai alatt, amely szombaton kártyavárként dőlt össze Kairó külvárosában. A tragédiának eddig 25 halálos áldozata van, köztük a kisbaba apja, anyja és nővére is.
Vágólapra másolva!

Mint azt az Origo is megírta, a kilencszintes épület szombat hajnalban dőlt össze, de egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát. A szomszédos épületek állapotának felmérésére építészeti bizottságot állított fel a kairói kormányzói hivatal.

Eddig 25 ember holtteste került elő a romok alól, köztük a megmentett kisbaba édesapja, édesanyja és nővére is. A kisfiú bátyját egyelőre nem találták meg.

A kisbaba állapota a hatóságok szerint stabil.

A kilencemeletes épület romjai Forrás: NurPhoto via AFP/Vassilis A. Poularikas/NurPhoto/Vassilis A. Poularikas

Egyiptomban nem ritkák a hasonló balesetek, mert a nyomornegyedekben és a szegényebb kerületekben az építési előírásokat nem mindig tartják be. Emellett a lakosság rohamosan nő, Kairóban és Alexandriában az ingatlanárak meredeken emelkedtek az elmúlt években, és az ingatlanfejlesztők a nagyobb profit reményében gyakorta semmibe veszik a kiadott építési engedélyeket, és előfordul, hogy egy-egy épületre több emeletet építenek, mint amennyit a hatóságok jóváhagytak.