Hét autó és egy busz is teljesen kiégett, miután Lyon külvárosában ismét egy bűnözői csoport gyújtotta meg a parkoló járműveket, a randalírozók az utcai biztonsági kamerákat is tönkretették, hogy azok ne tudjanak felvételeket készíteni róluk.

A végállomáson pihenőidejét tartó buszsofőr, amikor közeledni látta a kannákat cipelő, csuklyás férfiakat, megpróbált elindulni a járművel, de a 20 fős csoport több tagja a busz elé állt, hogy megakadályozza azt. Egyikük felszólította a sofőrt, hogy szálljon le a buszról. 

Ezután a bandatagok benzinnel locsolták le a járművet, majd felgyújtották. A busz vezetőjét nem bántották. 

Rillieux-la-Pape, Lyon egyik külvárosi városrészének polgármestere rendszeresen kap életveszélyes fenyegetéseket, mert a konzervatív városvezető felvette a harcot a várost rettegésben tartó bandákkal és a drogkereskedőkkel. A polgármester a közbiztonság és a rend visszaállításához már a francia belügyminisztérium irányítása alá tartozó nemzeti rendőrség segítségét is kérte a városi rendőrség megerősítéséhez.  

Nem csak Lyonban tragikus a helyzet. Korábban beszámoltunk róla, hogy négy kiskorú francia el akart lopni egy mozdonyt, amellyel Saverne-ből Strasbourgba akartak hazajutni. Vagyis azt tervezték, hogy 40 kilométert utaznak a síneken úgy, hogy semmilyen ismeretük nem volt a mozdony kezelésével, lefékezésével kapcsolatban, vagyis tragédiát is okozhattak volna.

Michel Thooris, a France Police francia rendőrszakszervezet főtitkára is arról számolt be a V4NA-nak adott interjújában, hogy egyre nagyobb méreteket ölt az erőszak, a drog és a bűnözés a francia kiskorúak körében. 

Napi rendszerességgel derül ki, hogy 13-14 éves gyerekek osztálytársukat megkínozzák, kegyetlenkednek velük, vagy éppen meg is ölik. Thooris szerint a jelenségnek több oka van. Ezek között említette a családi problémákat, a nemzeti oktatás csődjét, és azt, hogy a tanárok számára tilos a nevelő célzatú fenyítés. Emellett egyre többen kerülnek kapcsolatba a kábítószer-kereskedéssel is.