Erőszakos tinédzserek tartják rettegésben Washington városát

Suspect In Portland Shooting Killed By Law Enforcement GettyImageRank2 Washington SHOOTING Scene INVESTIGATION DEATH Conflict HORIZONTAL Working USA CRIME LAW ADULT Color Image Men Photography Lacey, Washington Lacey Michael Forest Reinoehl Tanglewilde Te
LACEY, WA - SEPTEMBER 03: Investigators work the scene at Tanglewilde Terrace where law enforcement shot and killed a man who is reportedly Michael Forest Reinoehl on September 3, 2020 in Lacey, Washington. Reinoehl was being investigated by law enforcement for his role in a fatal shooting at a pro-trump rally in Portland on Saturday. Nathan Howard/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Alig néhány nap telt el azóta, hogy két tinédzser lány lopott autóval okozott halálos balesetet Washingtonban, máris újabb hasonló esett történt, amely során egy 13 és egy 14 éves fiú fegyverrel kényszerítette a sofőrt, hogy szálljon ki a kocsijából.
Vágólapra másolva!

A washingtoni rendőrség közlése szerint elkapták azt a két kiskorú fiút, akik késsel kényszerítették az egyik jármű vezetőjét arra, hogy kiszálljon és átadja a gépkocsit. Azonban miután a sofőr kiszállt, elkezdték ütlegelni, majd beszálltak az autóba és ellopták azt. A rendőrség szerint a bűncselekményben többen is részt vehettek, ezért a nyomozás folytatódik.

Az eset néhány nappal azután történt, hogy egy ételfutár kocsijába két tinédzser szállt be sokkolóval. A sofőr megpróbált kiszállni és segítséget kérni, azonban az autó nagy sebességgel elindult előre, majd egy kereszteződést követően a parkoló járművek közé csapódott.

A férfi azonnal szörnyet halt, míg az autóból kiszállt egyik lány arra panaszkodott, hogy a telefonja bent maradt az összetört kocsiban.

A gyilkossággal végződő autólopási kísérletet egy 13 és egy 15 éves lány követte el, a tárgyalásuk március 31-én lesz. Közben a háromgyerekes apa családjának megsegítésére adománygyűjtésbe kezdtek, és már több mint 530 ezer dollárt sikerült összegyűjteni.

A város demokrata polgármestere, Muriel Bowser vasárnap egy videót tett közzé Twitter-oldalán, amelyben az autólopások megakadályozásáról van szó, azonban a két tinilány által elkövetett bűncselekményt nem említette meg. Pedig a Fox New szerint január 1. és március 23. között már 95 autólopás volt Washingtonban, miközben 2020. azonos időszakában csak 21.