Újabb nő vádolja szexuális zaklatással a demokrata kormányzót

Andrew Cuomo
NEW YORK, NY - JULY 6: New York Governor Andrew Cuomo speaks during a COVID-19 briefing on July 6, 2020 in New York City. On the 128th day since the first confirmed case in New York and on the first day of phase 3 of the reopening, Gov. Cuomo asked New Yorkers to continue to be smart while citing the rise of infections in other states. David Dee Delgado/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy Andrew Cuomót, New York állam demokrata kormányzóját március elején három nő vádolta meg többrendbeli szexuális zaklatással. Most egy New York-i nő is arról számolt be, hogy Cuomo 2017-ben akarata ellenére fogdosta, valamint meg is csókolta őt.
Vágólapra másolva!

Andrew Cuomót először gazdasági tanácsadója, a 36 éves Lindsey Boylan vádolta meg. Elmondása szerint 2015 és 2018 között a demokrata politikus számos alkalommal fogdosta a háta alsó részét, a karját, illetve a lábát, és többször mondta neki, hogy üljön az ölébe.

Ezt követően Charlotte Bennett számolt be arról, hogy volt főnöke, Cuomo 2020 tavaszán szexuális ajánlatot tett neki, amit ő visszautasított.

Nem ez volt a demokrata kormányzó egyetlen próbálkozása, hiszen Bennett szerint többször is tett ilyen ajánlatot neki annak ellenére, hogy a nő - aki korábban az asszisztenseként dolgozott - jelezte, hogy semmit nem akar főnökétől.

Andrew Cuomo Forrás: AFP/Getty Images/David Dee Delgado

A kormányzó az ellene felhozott vádakra azzal reagált, hogy munkahelyén gyakran szokott "viccelődni az alkalmazottaival, és néha ugratja őket". Ez alapján Cuomo az általa elkövetett sorozatos szexuális zaklatásokat próbálja a szőnyeg alá söpörni, mivel szerinte ezek mind vicces szituációk voltak, miközben a nők ezeket traumaként élték meg.

Nem sokkal később egy harmadik nő - a 33 éves Anna Ruch - is zaklatásról számolt be.

Elmondása alapján egy esküvőn vett részt, még 2019 szeptemberében, amelyen ott volt Cuomo is, akit akkor ismert meg személyesen. Anna Ruch olyan ruhát viselt, amelynek a háta ki volt vágva, és amikor találkozott a kormányzóval, az elkezdte simogatni a hátát, illetve a nyakát, aztán arcon fogta, és azt mondta, hogy meg akarja csókolni, azonban a nő ezt határozottan visszautasította.

Nemrég a Fox News arról számolt be, hogy egy negyedik vádló is akad, a New York-i Sherry Vill, akit Coumo 2017-ben csókolt arcon állítása szerint a beleegyezése nélkül, valamint többször fogdosta is. Az 55 éves Vill beszámolója szerint ez 2017-ben történt.

A nő arról beszélt, hogy tisztában van egy kedves gesztus és a szexuális közeledés közti különbséggel, és Cuomo tettei egyértelműen az utóbbiba sorolhatóak.

A nő elmondta, hogy régóta jelenteni akarta az esetet, viszont családja lebeszélte róla, mert féltek attól, hogy a kormányzó befolyását kihasználva tönkreteszi nemcsak őt, hanem szeretteit is. Most azért lépett mégis elő, mert a hasonló helyzetbe került nők bátorságot adtak neki.