Megszólalt a Canterbury érsek Meghan és Harry titkos esküvőjéről

social health royals Horizontal SIDE BY SIDE RAIN UMBRELLA ROYAL FAMILY BUST
(FILES) In this file photo taken on March 05, 2020 Britain's Prince Harry, Duke of Sussex (R) and Meghan, Duchess of Sussex arrive to attend the Endeavour Fund Awards at Mansion House in London. - Britain's Prince Harry will relinquish his honorary military appointments and patronages after confirming to Queen Elizabeth II that he and wife Meghan Markle will not return as working royals, Buckingham Palace announced on February 19, 2021. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem volt titkos esküvője Harrynak és Meghan Markle-nek a Canterbury érsek szerint. A hivatalának egy korábbi vezetője szerint azonban az elképzelhető, hogy a hivatalos ceremónia előtt fogadalmat tettek egymásnak az érsek jelenlétében.
Vágólapra másolva!

Nem volt titkos esküvője Meghannak és Harrynek a hivatalos ceremónia előtt - mondta a Canterbury érsek egy olasz la Repubblica-nak adott interjújában. A Sky News cikkében megjegyzi, hogy Justin Welby először szólalt meg az állítólagos titkos szertartás kapcsán.

A törvény által elismert ceremónia május 19-én volt

Meghan és Harry az Oprah Winfrey-nek adott nagy port kavart interjújukban azt mondták, hogy három nappal a hivatalos, 2018. május 19-én tartott esküvőjük előtt volt egy "titkos esküvő" is, ahol csak ők voltak és az érsek. Erről a pár szerint csak ők tudtak.

Welby most azt mondta, hogy a pár hivatalos, törvényes esküvője május 19-én volt. Az érsek azonban azt is hozzátette, hogy ezt megelőzően több, informális találkozója is volt a párral, ezekről azonban nem akart beszélni. Welby hangsúlyozta, aláírta a pár házassági kivonatát, amely egy jogi dokumentum, így törvénysértést követett volna el, ha tudta volna, hogy a pár már hivatalosan összeházasodott.

Az érseki hivatal korábbi vezetője a The Sunnak azt mondta az üggyel kapcsolatban, hogy

Stephen Borton szerint elképzelhető, hogy a pár felolvashatott egy manapaság divatos, maguk által írt fogadalmat az érsek előtt, de valószínübb, hogy ez egy egyszerű próba volt. Borton viszont hangsúlyozta, hogy a hivatalos, az egyház és a törvény által is elismert ceremónia 2018. május 19-én volt.

Szakítottak a királyi családdal

Harry herceg és felesége, Meghan Markle 2020 februárjában jelentette be, hogy szakítanak a brit uralkodó családdal, nem vállanak több protokoláris feladatot. A pár azóta az Egyesült Államokba költözött, ahol Harry már egy polgári állást is talált.

A pár azt állította, hogy hivatalos esküvőjük előtt három nappal volt egy titkos ceremónia is Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A pár 2021 februárjában adott egy hosszú interjút Oprah Winfrey-nek, ebben beszéltek többek között a titkos esküvőröl is. Emellett

azzal vádolták a királyi család egy meg nem nevezett tagját, hogy aggódott a leendő gyermekük bőrszíne miatt.

A Buckhingam palota később egy közleményben úgy regaált, hogy a pár áltat felvetett kérdések "aggodalomra adnak okot", és az üggyel családi kereteken belül kívánnak foglalkozni.