Nem volt titkos esküvője Harrynak és Meghan Markle-nek a Canterbury érsek szerint. A hivatalának egy korábbi vezetője szerint azonban az elképzelhető, hogy a hivatalos ceremónia előtt fogadalmat tettek egymásnak az érsek jelenlétében.

Nem volt titkos esküvője Meghannak és Harrynek a hivatalos ceremónia előtt - mondta a Canterbury érsek egy olasz la Repubblica-nak adott interjújában. A Sky News cikkében megjegyzi, hogy Justin Welby először szólalt meg az állítólagos titkos szertartás kapcsán. 

A törvény által elismert ceremónia május 19-én volt

Meghan és Harry az Oprah Winfrey-nek adott nagy port kavart interjújukban azt mondták, hogy három nappal a hivatalos, 2018. május 19-én tartott esküvőjük előtt volt egy "titkos esküvő" is, ahol csak ők voltak és az érsek. Erről a pár szerint csak ők tudtak. 

Welby most azt mondta, hogy a pár hivatalos, törvényes esküvője május 19-én volt. Az érsek azonban azt is hozzátette, hogy ezt megelőzően több, informális találkozója is volt a párral, ezekről azonban nem akart beszélni. Welby hangsúlyozta, aláírta a pár házassági kivonatát, amely egy jogi dokumentum, így törvénysértést követett volna el, ha tudta volna, hogy a pár már hivatalosan összeházasodott.

Az érseki hivatal korábbi vezetője a The Sunnak azt mondta az üggyel kapcsolatban, hogy Meghant nyílvánvalóan félretájékoztatták. Stephen Borton szerint elképzelhető, hogy a pár felolvashatott egy manapaság divatos, maguk által írt fogadalmat az érsek előtt, de valószínübb, hogy ez egy egyszerű próba volt. Borton viszont hangsúlyozta, hogy a hivatalos, az egyház és a törvény által is elismert ceremónia 2018. május 19-én volt. 

Szakítottak a királyi családdal

Harry herceg és felesége, Meghan Markle 2020 februárjában jelentette be, hogy szakítanak a brit uralkodó családdal, nem vállanak több protokoláris feladatot. A pár azóta az Egyesült Államokba költözött, ahol Harry már egy polgári állást is talált. 

A pár azt állította, hogy hivatalos esküvőjük előtt három nappal volt egy titkos ceremónia isForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A pár 2021 februárjában adott egy hosszú interjút Oprah Winfrey-nek, ebben beszéltek többek között a titkos esküvőröl is. Emellett azzal vádolták a királyi család egy meg nem nevezett tagját, hogy aggódott a leendő gyermekük bőrszíne miatt.

A Buckhingam palota később egy közleményben úgy regaált, hogy a pár áltat felvetett kérdések "aggodalomra adnak okot", és az üggyel családi kereteken belül kívánnak foglalkozni.