Megtalálták a feketedobozát annak a repülőgépnek, ami január 9-én zuhant a tengerbe Indonéziában 62 emberrel a fedélzetén.

Megtalálták a feketedobozát annak a repülőgépnek, amely január 9-én zuhant le Indonéziában 62 emberrel a fedélzetén - írja a BBC. A hatóságok szerint a doboz egy méter mélyen volt az iszapban, és akár egy hétig is eltarthat, amíg kinyerhetik belőle az információkat, amelyek magyarázatot adhatnak a gép tragédiájára. 

Tengerből kiemelt roncsdarabokat vizsgál az indonéz Országos Közlekedésbiztonsági Bizottság szakértője a jakartai Tanjung Priok kikötőbenForrás: MTI/EPA/Adi Weda

A Sriwijawa légitársaság Jakartából a borneói Pontianakba közlekedő, Boeing737-500 típusú gépével a felszállás után négy perccel szakadt meg a kapcsolat. A járatokat figyelő Flightradar24 nevű portál szerint a gép egy perc alatt mintegy 10 ezer lábnyit süllyedt. A fedélzeten a 12 fő legénység mellett 50 utas tartózkodott, köztük hét gyerek és három csecsemő is. 

Bár a hatóságok már korábban megtalálták azt a berendezést, amely a repülési adatokat rögzítette, ezek nem adtak pontos magyarázatot arra, miért csapódott a gép a tengerbe. Korábban felmerült, hogy a motorral lehettek problémák.