Egész Franciaországban karantént vezetnek be

Vágólapra másolva!
A francia kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében szombattól az ország egész területére kiterjeszti azokat a korlátozásokat, amelyek Párizsban és további tizennyolc megyében már második hete érvényben vannak - jelentette be szerda esti televíziós beszédében Emmanuel Macron államfő. Macron korábban ellentmondásos és kapkodó intézkedéseket hozott, az intenzív osztályok gyakorlatilag megteltek.
Vágólapra másolva!

Az intézkedések legalább négy hétig lesznek érvényben.

A kormány az otthoni munkavégzést ajánlja mindenkinek, az éjszakai kijárási tilalom továbbra is este 7 óra és reggel 6 óra között lesz érvényben, a lakhelyet napközben csak 10 kilométeres körzetben lehet elhagyni, az utcán hat főnél több nem gyülekezhet, a megyék közötti közlekedés tilos, kivételt csak a halaszthatatlan vagy a hivatalos ügyek jelentenek.

Az államfő azt is bejelentette, hogy

az iskolák, óvodák és a bölcsődék három hétre bezárnak, első héten távoktatás lesz, utána két hétig tavaszi szünet.

Emmanuel Macron a televízióban közvetített beszédében elismerte, hogy hibáztak a járványkezelésben. Ahogy arról korábban beszámoltunk, ellentmondásos és kapkodó intézkedések sorozatát hozták: Az oltás is lassan halad, feleannyi embert tudtak beoltani eddig a lakosság arányához mérten, mint Magyarországon.