Négy ember, köztük egy gyerek is meghalt a kaliforniai Los Angeles mellett egy helyi idő szerint szerdán történt lövöldözésben, többen megsérültek, köztük a gyanúsított is - közölték rendőrségi források.

A Los Angelestől mintegy 48 kilométerre délkeletre található Orange város egy irodaházában történt lövöldözés kevesebb mint egy hónap alatt a harmadik hasonló eset az Egyesült Államokban.

Négy ember halt meg a lövöldözésben, köztük egy gyerek isForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mario Tama

A hatóságok egyelőre nem közölték a kórházba szállított feltételezett elkövető lehetséges indítékát.

A gyanúsítottat is kórházba szállították

A Fox News szerint a rendőrség helyi idő szerint délután fél hat körül érkezett a helyszínre, és 

a helyszínen négy embert holtan találtak.  Két embert, köztük a gyanúsítottat is kórházba szállítottak. Az épületben több cég irodája is található. A lövöldözés az irodaház második emeletén volt, az egyelőre nem világos, hogy pontosan melyik cégnél.

Gavin Newsom, Kalifornia állam kormányzója a Twitteren kifejezte megrendülését és együttérzését a hozzátartozóknak.

Két lövöldözés is volt az elmúlt két hétben

Alig két hete Georgia állam fővárosából, Atlantából jelentettek lövöldözést. Ott a támadó agyonlőtt nyolc embert, köztük hat ázsiai származású nőt.  Felmerült, hogy az elkövetőt rasszista indíték vezérelte, de a rendőrség végül azt közölte, hogy nem erről lehetett szó. A 21 éves, fehér bőrű tettes masszázsszalonokban gyilkolt. A rendőrség szerint feltehetően valamilyen szexuális függőségben szenvedett, és nem kizárt, hogy járt is korábban ezekben a helyiségekben vagy hasonló szalonokban.

A múlt héten a Colorado állambeli Boulderben 10 ember halt meg egy áruházi fegyveres incidensben, köztük a riasztás után elsőként helyszínre érkező rendőrök egyike.