Lövöldözés volt egy kaliforniai irodaházban, négy ember meghalt

lövöldözés Orange Kalifornia
ORANGE, CALIFORNIA - MARCH 31: Police officers stand outside an office building where four people, including a child, were killed in a shooting on March 31, 2021 in Orange, California. Police shot and wounded a suspect in the shooting who was transported to a local hospital. Mario Tama/Getty Images/AFP (Photo by MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Négy ember, köztük egy gyerek is meghalt a kaliforniai Los Angeles mellett egy helyi idő szerint szerdán történt lövöldözésben, többen megsérültek, köztük a gyanúsított is - közölték rendőrségi források.
Vágólapra másolva!

A Los Angelestől mintegy 48 kilométerre délkeletre található Orange város egy irodaházában történt lövöldözés kevesebb mint egy hónap alatt a harmadik hasonló eset az Egyesült Államokban.

Négy ember halt meg a lövöldözésben, köztük egy gyerek is Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mario Tama

A hatóságok egyelőre nem közölték a kórházba szállított feltételezett elkövető lehetséges indítékát.

A gyanúsítottat is kórházba szállították

A Fox News szerint a rendőrség helyi idő szerint délután fél hat körül érkezett a helyszínre, és

a helyszínen négy embert holtan találtak.

Két embert, köztük a gyanúsítottat is kórházba szállítottak. Az épületben több cég irodája is található. A lövöldözés az irodaház második emeletén volt, az egyelőre nem világos, hogy pontosan melyik cégnél.

Gavin Newsom, Kalifornia állam kormányzója a Twitteren kifejezte megrendülését és együttérzését a hozzátartozóknak.

Két lövöldözés is volt az elmúlt két hétben

Alig két hete Georgia állam fővárosából, Atlantából jelentettek lövöldözést.

Ott a támadó agyonlőtt nyolc embert, köztük hat ázsiai származású nőt.

Felmerült, hogy az elkövetőt rasszista indíték vezérelte, de a rendőrség végül azt közölte, hogy nem erről lehetett szó. A 21 éves, fehér bőrű tettes masszázsszalonokban gyilkolt. A rendőrség szerint feltehetően valamilyen szexuális függőségben szenvedett, és nem kizárt, hogy járt is korábban ezekben a helyiségekben vagy hasonló szalonokban.

A múlt héten a Colorado állambeli Boulderben 10 ember halt meg egy áruházi fegyveres incidensben, köztük a riasztás után elsőként helyszínre érkező rendőrök egyike.