Eddig 41 halálos áldozata van a hatalmas esőzéseknek Indonézia keleti részén. Sokan eltűntek vagy lakóhelyük elhagyására kényszerültek.

Az Adonara szigetén lévő Lamenele faluban több tucat házra zúdult a sár a környző hegyekről nem sokkal éjfél után. A katasztrófavédelem közlése szerint 35 halottat és legalább 5 sérültet találtak a helyszínen. 

Idős ember és unokája áll az árvízben megrongálódott otthonuk előtt 2021. április 4-én.Forrás: AFP/Joy Christian

Máshol villámárvízben halt meg legalább hat ember. A mentési munkálatokat nehezítették az áramkimaradások, a hordalékokkal és vastag sárral elboírott utak, valamint a magas hullámok is - írja az apnews.com.  Legalább 27 embert eltűntként tartanak nyilván. Emberek százai hagyták el víz alá került otthonukat. 

Forrás: AFP/Joy Christian

Waiburak faluban hárman meghaltak, heten pedig eltűntek, amikor a folyók kiléptek a medrükből és nagy területeket árasztott el a sáros víz. A katasztófahelyzet legalább hat falut érint a szigeten, ahol a földomlások öt hidat vágtak el. 

A házak között feltorlódott sár és hordalék

Forrás: AFP/Joy Christian

Indonéziában évente több tucat ember halálát okozzák az évszakos felhőszakadások, ott, ahol milliók élnek a hegyvidéken vagy a termékeny árterületeken.