Földcsuszamlások és árvizek Indonéziában - legalább 41 halott

flood Horizontal
This general view shows debris left behind in the town of Adonara in East Flores on April 4, 2021, after flash floods and landslides swept eastern Indonesia and neighbouring East Timor. (Photo by Joy Christian / AFP)
Vágólapra másolva!
Eddig 41 halálos áldozata van a hatalmas esőzéseknek Indonézia keleti részén. Sokan eltűntek vagy lakóhelyük elhagyására kényszerültek.
Vágólapra másolva!

Az Adonara szigetén lévő Lamenele faluban több tucat házra zúdult a sár a környző hegyekről nem sokkal éjfél után. A katasztrófavédelem közlése szerint 35 halottat és legalább 5 sérültet találtak a helyszínen.

Idős ember és unokája áll az árvízben megrongálódott otthonuk előtt 2021. április 4-én. Forrás: AFP/Joy Christian

Máshol villámárvízben halt meg legalább hat ember. A mentési munkálatokat nehezítették az áramkimaradások, a hordalékokkal és vastag sárral elboírott utak, valamint a magas hullámok is - írja az apnews.com. Legalább 27 embert eltűntként tartanak nyilván. Emberek százai hagyták el víz alá került otthonukat.

Forrás: AFP/Joy Christian

Waiburak faluban hárman meghaltak, heten pedig eltűntek, amikor a folyók kiléptek a medrükből és nagy területeket árasztott el a sáros víz. A katasztófahelyzet legalább hat falut érint a szigeten, ahol a földomlások öt hidat vágtak el.

A házak között feltorlódott sár és hordalék

Forrás: AFP/Joy Christian

Indonéziában évente több tucat ember halálát okozzák az évszakos felhőszakadások, ott, ahol milliók élnek a hegyvidéken vagy a termékeny árterületeken.