Hazugság Észak-Korea szerint, hogy gyerekek éheznek az országban

NORTH KOREA - NORTH KOREAN WOMAN CARRYING A SKINNY BOY ON HER BACK - SARIWON Carrying Children Colour image Dprk Dprk_3181 Girls Hunger Innocence North korea North korean Outdoors Parent People Skinny Starvation Two people Women Horizontal ADULT ASIA ASIA
Korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
Merő hazugságnak nevezte kedden Phenjan az ENSZ által nemrég közzétett, az észak-koreai gyerekek alultápláltságáról szóló jelentést. Az észak-koreai egészségügyi minisztérium egyik szakbizottságának elnöke által jegyzett közlemény "teljes mértékben megalapozatlannak" nevezi a jelentésben foglaltakat, és hozzáteszi: Phenjannak felül kell vizsgálnia a humanitárius együttműködést a világszervezettel.
Vágólapra másolva!

A világszervezet beszámolója szerint a kommunista országban közel 100 ezer óvodáskorú gyerek szenved alultápláltságtól, és mintegy 440 ezer gyerek és szoptatós anya nem jut megfelelő élelemhez, mert a koronavírus-járvány nyomán elrendelt határzár miatt a segélyszállítmányok célba juttatása is nehézségekbe ütközik.

Az észak-koreai szaktárca közleménye leszögezi, hogy az országban a gyerekek élelmiszerellátása kiemelten fontos, jóllehet

Egyben azzal vádolja az ENSZ-jelentés összeállítóit, hogy elferdítették a tényeket, hogy rontsák az ország jó hírét, és "ellenintézkedéseket" helyez kilátásba.

Korábbi felvétel Forrás: AFP/Hans Lucas/Eric Lafforgue

Phenjan eddig egyetlenegy megerősített koronavírusos esetet sem jelentett,

aminek hitelességét egészségügyi szakértők erősen megkérdőjelezik. Az ország - a járvány bejutását megelőzendő - tavaly lezárta a határait, a rendelkezés azonban súlyos csapást mért az észak-koreai gazdaságra.