Két jemeni terrorista akart bejutni az Egyesült Államokba a mexikói határon

terroristák
Vágólapra másolva!
Két jemeni állampolgárságú migránst tartóztatott fel az Egyesült Államok határőrsége (CBP) a mexikói-amerikai határon, mivel a férfiak szerepelnek a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) terrorizmus gyanúja miatt körözöttek listáján. Az nem világos, hogy a migránsok hogyan kerültek Mexikóba, mert az FBI tiltólistája miatt elvileg repülőgépre (no-fly list) sem ülhetnek. A két férfit őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Hétfőn közölték a szövetségi hatóságok, hogy a közelmúltban két jemeni állampolgárságú migránst tartóztattak fel és vettek őrizetbe, akik a kaliforniai Calexico West Port of Entry határátkelőnél illegálisan érkeztek Mexikóból.

A kaliforniai Calexico West Port of Entry átkelő az Egyesült Államok és Mexikó határán Forrás: AFP/2020 Getty Images/Mario Tama

A hatóságok felhívták rá a figyelmet, hogy

mindkét férfi rajta van a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) terrorizmus gyanúja miatt körözöttek listáján, és a jemeni migránsok valószínűsíthetően terrortámadást akartak végrehajtani az Egyesült Államok területén

– derül ki a New York Post beszámolójából.

A férfiak nevét nem hozták nyilvánosságra, csak annyit közöltek róluk, hogy jemeni állampolgárok, egyikük 33 éves, akit még január 29-án tartóztatott fel az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (U.S. Customs and Border Protection–CBP).

A férfi cipőjében a talpbetéte alatt találtak egy mobiltelefonhoz hozzárendelhető SIM-kártyát.

A másik férfi 26 éves, őt március 30-án tartóztatta fel a határőrség. A szövetségi hatóságok nem találtak arra bizonyítékot, hogy a két jemeni migráns ismerné egymást.

A két elfogott jemeni terrorista Forrás: United States Border Patrol

Arról sem közöltek semmit, hogy a jemeni migránsok hogyan kerülhettek Mexikóba, mivel az FBI tiltólistája miatt elvileg repülőgépre (no-fly list) sem ülhettek.

Ahogy arról az Origo már számos alkalommal beszámolt, Joe Biden demokrata elnök felelőtlen kampányígéretei és későbbi átgondolatlan döntései miatt

MÁR TÖBB MINT SZÁZEZER MIGRÁNS ÉRKEZETT A MEXIKÓI-AMERIKAI HATÁRRA.

Ennek következtében válság alakult ki a határon, és fennáll egy humanitárius katasztrófa veszélye, különösen a koronavírus-járvány kapcsán, de

A WASHINGTONI DEMOKRATA VEZETÉS IGYEKSZIK MINDERRŐL NEM TUDOMÁST VENNI.

Az elsősorban közép-amerikai migránsok között aggasztóan sok a felnőtt kísérő nélkül érkező kiskorú.

A republikánusok Joe Biden felelőtlen migrációs politikáját folyamatosan komoly kritikával illetik, Donald Trump volt elnöktől kezdve, Tom Cotton arkansasi szenátoron át, Nikki Haley volt ENSZ-nagykövetig bezárólag.

A témában Biden állandó kritikusának számít Mexikó baloldali államfője, Andrés Manuel López Obrador is, akinek egyre inkább elege van abból, hogy a szegény és számos problémával küszködő Mexikó kell megfizesse az amerikai elnök felelőtlen ígérgetéseinek az árát.