Több mint 10 millióan kaptak eddig oltást Törökországban

Törökország
Isztambul, 2021. március 29. Telihold a Camlica mecset felett Isztambulban 2021. március 28-án. A 60 ezer hívő befogadására alkalmas szentély a legnagyobb mecset Törökországban. MTI/AP/Emrah Gürel
Vágólapra másolva!
Törökországban január közepén kezdődött meg az oltási kampány a kínai CoronaVac nevű vakcinával. Rendeltek a Pfizer/BioNTech-féle oltóanyagból is, ezt múlt péntek óta adják be az embereknek a 83,6 millió lakosú országban.
Vágólapra másolva!

Az első adagot eddig 10 millió 47 ezer, míg a másodikat már 7 millió 268 ezer embernek adták be - derült ki a török egészségügyi minisztérium internetes oldalán található számlálóból.

Törökországban január 14-én kezdődött meg az oltási kampány a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó elölt vírusokon alapuló, CoronaVac nevű készítményének vészhelyzeti alkalmazásával.

Törökország nemrégiben az amerikai-német Pfizer/BioNTech-féle oltóanyagból is beszerzett, amelyet múlt péntek óta használnak a lakosság immunizálására. A török vezetés

a CoronaVacból 100 millió dózist, míg a Pfizerből 4,5 milliót rendelt,

de az utóbbi esetében további 30 millió adagot illetően elővételi joggal is rendelkezik.

Törökországban meghaladta a tízmilliót a beoltottak száma Forrás: MTI/AP/Emrah Gürel

A török egészségügyi minisztérium hétfő esti adatai szerint

az elmúlt napban újabb 42 551 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

az országban, a halálos áldozatok száma 193 volt. Az újonnan azonosított fertőzöttek napi száma március 1-jén járt legutóbb 10 ezer alatt, a 20 ezret március 18-án, a 30 ezret március 27-én haladta meg.

A halálesetek napi száma egészen március 15-ig nem lépte át a 70-et, viszont március 21-én 100, március 25-én pedig már 150 felett volt, és a fertőzéses esetek számával párhuzamosan meredeken emelkedik.