Francois Mitterrand városfejlesztési miniszterét és egyébként milliárdos üzletembert, Bernard Tapie-t és feleségét otthonában érte a brutális támadás, álmukban támadt rájuk négy betörő, megkötözték és megverték őket. Bernard Tapie évek óta súlyos beteg, gégerákja után újabb daganatokkal kellett megküzdenie, ősszel egy felkavaró interjúban arról beszélt, hogy nem látja már a kiutat. A V4NA nemzetközi hírügynökség készített összeállítást a kegyetlen támadásról.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, brutális támadás érte Bernard Tapie milliárdos francia üzletembert, akire a feleségével, Dominique Tapie-val együtt otthonukban, alvás közben támadt rá négy feketébe öltözött kapucnis férfi. A hátsó ablakon keresztül bemásztak a házba, megkötözték, majd megverték őket.

Bernard Tapie és Dominique Tapie - a fotókat Laurent Tapie, a házaspár fia mutatta meg a CNewsnakForrás: V4NA

Annak ellenére, hogy a fejét több ütés is érte, az évek óta több daganatos betegséggel küzdő Bernard Tapie nem kért orvosi ellátást, feleségét azonban kórházba vitték. 

A BFMTV értesülései szerint két órát és ékszereket raboltak a betörők a Párizstól délnyugatra fekvő Combs-la-Ville-beli házból, akik az üzletember fia szerint pontosan tudták, hogy kihez törtek be. 

A 78 éves Bernard Tapie sikeres üzletember, politikus, korábban miniszter is volt, fia elmondása alapján a támadók széfet kerestek a házban, de nem találták meg. Bernard Tapie a kilencvenes évek elején a szocialista kormány városfejlesztési minisztere volt, az Olympique Marseille focicsapatával Bajnokok Ligáját nyert (az OM tulajdonosa volt), de egy időben az Adidas is az övé volt. Játszott emellett filmekben, például Claude Lelouch egyik remekművében is, sőt, színházban. Jack Nicholson legendás szerepét, McMurphyt alakította a Száll a kakukk fészkére színpadi adaptációjában, az egyik legnagyobb párizsi magánszínházban.

A történtekről beszámoló Les valeurs actuelles hetilap rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a négy támadó afrikai migráns hátterű. Tapie korábban egyébként azzal vádolta a radikális jobboldali Marine Le Pen-t (RN), hogy valótlant állít amikor azt mondja, hogy a migráció erősödése összefüggésben áll azzal a ténnyel, hogy Franciaországban egyre rosszabb a közbiztonság.  A betörő migránsok állampolgárságát még nem hozták nyilvánosságra, annyit lehet tudni, hogy hárman közülük fekete-afrikaiak lehetnek, míg egyikük észak-afrikai, tehát vélhetően arab.

Ezt szóvá tette Jean Messiha, a bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés (RN) egykori politikusa is a Twitteren, jobbulást kívánt az üzletembernek, de hozzátette, hogy Bernard Tapie személyesen tapasztalhatta meg a valóságot. 

Bernard Tapie egyik fia, Stéphane Tapie interjúban reagált Jean Messiha Twitter-bejegyzésére, melyet „gyalázatosnak" nevezett, és leszögezte, hogy „a támadásnak nincs semmi köze a migrációhoz", Tapie szerint a volt politikus összemossa a történteket.

Jean Messiha bejegyzése nagy vitát váltott ki, a volt politikus ezért leszögezte, hogy teljes mértékben együttérez a megtámadott Tapie házaspárral, de úgy gondolja, hogy a bűnöző migránsoknak áldozatul esett franciák millióit ugyanígy megilleti az együttérzés.