Helikopterrel kellett kimenteni egy holland teherhajó legénységét, miután hétfőn a viharos idő miatt bajba kerültek a Norvég-tengeren. Négy embert a háborgó hullámok közül emeltek ki.

Helikopterrel mentették ki egy holland teherhajó 12 fős legénységét a Norvég-tengerről hétfőn - írja a The Guardian. Az Eemslift Hendrika a németországi Bremerhavenből tartott a norvégiai Kolvereidbe, amikor a viharos idő miatt elmozdult a rakománya, ezért a hajó megdőlt.

A norvég partok felé sodródik

A norvég mentőszolgálatok még aznap megkezdték a mentést: nyolc embert a hajó fedélzetéről húztak fel,

négyen azonban a viharos tengerbe ugrottak, őket a vízből mentették ki.

A hatóságok egy videót is közzétettek a drámai mentésről, a felvételen látható, ahogy az egyik narancssárga mentőmellényben lévő tengerész a vízbe ugrik.

A hajónak a motorja is meghibásodott, ezért a norvég partok felé sodródik, kedd reggelre már körülbelül 130 kilométerre volt Alesundtól. A hatóság egyik illetékese a lapnak azt mondta, hogy amint az időjárás engedi, szeretnének valakit a hajó fedélzetére feljuttatni, hogy előkészítse a vontatását.

A hajót üzemeltető holland társaság már megkereste a Smit Salvage nevű vállalatot, amely részt vett a Szuezi-csatornán beragadt hajó mentésében is.