Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok, és milyen cikkely szerinti eljárást? - tette fel a kérdést Szijjártó Péter "a véleménynyilvánítás szabadsága témájában mások gátlástalan kioktatására szakosodott liberális európai politikusnak" Petry Zsolt kirúgásával kapcsolatban. A kapusedző egy interjúban fejtette ki a véleményét a migrációról és a családról, ezért kellett távoznia német klubjától.

– Németországban kirúgtak a munkahelyéről egy embert, mert elmondta a véleményét. Migrációról és családról - írta a közösségi oldalán Szijjártó Péter, utalva Petry Zsolt esetére. A Hertha kapusedzőjeként dolgozó szakembert azután küldte el a német klub, hogy Petry egy interjúban kifejtette a véleményét.

– Kedves Vera Jourová, Didier Reynders, Frans Timmermans, Judith Sargentini és minden, a véleménynyilvánítás szabadsága témájában mások gátlástalan kioktatására szakosodott liberális európai politikus! Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok, és milyen cikkely szerinti eljárást? – tette fel a kérdést bejegyzésében Szijjártó Péter.

Korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az üggyel kapcsolatban azt írta egy Facebook-bejegyzésben, hogy ki kell állni Petry Zsolt mellett!